Rikostoimittajan työ ei ole tuomita – rikolliset kohdataan kuten muutkin ihmiset: "Ei tätä pelon kanssa voi tehdä"

Etusivun rikokset 5:56

Uutuuskirjassa tunnetut rikos- ja oikeustoimittajat avaavat prosessia, jonka toimittajat käyvät läpi rikostapauksia tonkiessaan.

Katso videolta: Joutuuko rikostoimittaja elämään pelossa?

Mistä rikostoimittaja löytää rohkeuden kohdata mahdollisesti kamalia rikoksia tehnyt henkilö silmästä silmään? Tapaa ja kuuntele heitä kuin ketä tahansa ihmistä, sanovat alan asiantuntijat.

– Riippumatta siitä, mitä on tehnyt, kohdataan niin uhrit kuin tekijätkin samalla lailla ja kuunnellaan heidän tarinansa. Sitten tehdään oma harkinta, miten viedään asia eteenpäin. Jutuissa lähtökohta on yrittää olla tuomitsematta ketään, sanoo Kalevan rikostoimittaja Susanna Kemppainen.

– Saattaa olla ihmisiä, joita kukaan ei ole kuunnellut kymmeniin vuosiin. Jos joku haluaa kertoa tarinan, niin sitten kuunnellaan, kertoo MTV Uutisten rikostoimittaja Jarkko Sipilä.

"Ei tätä pelon kanssa voi tehdä"

Kemppaisen mukaan rikostoimittajan työ ei ole kauhean pelottavaa, ainakaan lähtökohtaisesti.

Huomioon on otettava kuitenkin tiettyjä asioita, kuten henkilökohtainen turvallisuus.

– Ei tätä päivittäin pelon kanssa voi tehdä, muuten ei jaksaisi. Yhtenä tekijänä se on julmimpien ja kovimpien juttujen mukana kuitenkin, Kemppainen paljastaa.

Lukuisat tunnetut rikostoimittajat, Sipilä ja Kemppainen mukaan lukien, kertovat uutuuskirjassa Etusivun rikokset – näin kovat uutiset syntyivät tarinoita juttuprosesseista mediassa näkyvästi esillä olleista rikostapauksista.

Lue myös:

    Uusimmat