Mainos

Rikostoimittaja Sipilä poliisiuudistuksesta: Radikaalia toimintaa

MTV3 Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä kuvailee poliisiuudistussuunnitelmia radikaaliksi toiminnaksi. Sisäministeriön työryhmän esityksen mukaan esimerkiksi poliisilaitosten määrä supistuisi yli puolella yhteentoista.

– Olen ollut yli 20 vuotta rikostoimittajana ja koko ajan on ollut jotain uudistusta poliisitoimissa menossa. Tämä ehdotus on nyt radikaaleinta toimintaa sen jälkeen, kun 1990-luvulla keskusrikospoliisi ja liikkuva poliisi aiottiin molemmat lakkauttaa.

– Se ihmetyttää, että vasta muutama vuosi sitten poliisilaitosten määrää leikattiin 90:stä 24:ään ja nyt heti perään, oikeastaan tuloksia arvioimatta, määrä laskee 11 poliisilaitokseen. Välillä voisi vähän hengähtääkin ja katsoa, mitä on tehty ja miten se vaikuttaa, Sipilä toteaa.

Liikkuva poliisi lakkautetaan jo vuoteen 2014 mennessä, jos sisäministeriön työryhmän ehdotus toteutuu.

Työryhmän mukaan paikallispoliisin ja liikkuvan poliisin toimintojen yhdistäminen toisi 6,4 miljoonan euron säästöt eikä liikennevalvonnasta tarvitsisi tinkiä.

Sipilä muistuttaa, että liikkuvaa poliisia on yritetty lakkauttaa useaan otteeseen.

– Sitä on yritetty lakkauttaa jo kahdeksan kertaa, eikä vieläkään ole onnistuttu. Aikamoista vastarintaa on syntynyt jo tänäänkin. Liikennevalvonta ja liikenteen turvallisuus ovat sellaisia asioita, jotka kansalaiset näkevät päivittäin ja liikenne herättää ihmisissä tunteita, Sipilä muotoilee.

Myös keskusrikospoliisin toimipisteitä lakkautettaisiin. Jäljelle jäisivät esityksen mukaan toimipisteet Vantaalla, Turussa, Tampereella, Joensuussa ja Oulussa.

– Uhkakuva on melkoinen. Järjestäytynyt rikollisuus on ollut poliisin ykkössijalla jo vuosia. Krp:n päällikkö arvioi, että 60 kokenutta rikostutkijaa siirretään tai siirtyy tutkimaan pikkurikoksia talous- ja huumekaupan sijaan. Tällaisessa ei ole järjen häivää. Ehkä tämän voi tiivistää niin, että tämä todella on vasta ehdotus, Sipilä selvittää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.