Mainos

Rikosseuraamusviraston pomo puolustaa vankien lomakäytäntöjä

Rikosseuraamusviraston ylijohtajan mukaan kansalaisten turvallisuuden kannalta on parempi, että vangit pääsevät vankilassaolonsa aikana säännöllisesti vapaille.

Toimintatapaa on kyseenalaistettu, kun raa´asta henkirikoksesta tuomittu Markus Pasi Pönkä jätti palaamatta lomaltaan Kylmäkosken vankilaan.

– On parempi, että vapauteen totutellaan turvallisesti ja valvotusti, kuin että vapautettaisiin pitkään vankilassa istunut ilman välivaiheita, ylijohtaja Tuula Asikainen sanoo MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

– Lomien tarkoitus on, että vanki pystyy säilyttämään yhteyden yhteiskuntaan ja omaisiin, ja ajatellaan, että se helpottaa sijoittumista yhteiskuntaan myöhemmin, Asikainen jatkaa.

Hän kuitenkin muistuttaa, että pitkästä tuomiosta on pitänyt istua kaksi kolmasosaa ennen kuin lomille pääsee. Lisäksi on olemassa tärkeitä syitä, joiden vuoksi lomalle on päästävä, vaikka sitten valvotusti:

– Jos esimerkiksi omainen on vakavasti sairas tai sitten on hautajaiset.

Asikainen kertoo, että lomaa voidaan myöntää hakemuksesta. Tämän jälkeen punnitaan rikokseen liittyvät syyt ja lopuksi pitää vain luottaa, että vanki noudattaa vankilastapoistumisen ehtoja.

Suomessa pidetään vuodessa yhteensä noin 11 000 vankilomaa. Noin neljä prosenttia vangeista ei noudata loma-ajalle annettuja määräyksiä ja palaa vankilaan esimerkiksi päihtyneenä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.