Mainos

Rikosseuraamuslaitos: Vankeja valmistetaan lomilla vapauteen

Vangeille myönnettävillä lomilla pyritään valmistamaan vankeja myöhemmin koittavaan vapauteen.

Rikosseuraamuslaitoksen kehitysjohtaja Kirsti Kuivajärvi kertoi Linnanahde&Enbuske Crew -ohjelmassa, että loman myöntämisellä tuetaan vangin yhteyksien säilymistä siviiliin.

– Aina kun poistumislupa myönnetään, niin on arvioitava sitä, noudatetaanko tässä lupaehtoja, Kuivajärvi sanoi.

Kuivajärvi ei kommentoinut haastattelussa murhasta 12 vuoden vankeuteen tuomitun Markus Pöngän tapausta. Pönkä ei palannut lomaltaan vankilaan. Häntä ei vielä ole saatu kiinni.

Karkaaminen ei ollut Pöngälle ensimmäinen kerta. Kerran hän pakeni vankikuljetuksesta, kun häntä oltiin viemässä yliopiston pääsykokeisiin. Tuolloin hänet saatiin nopeasti kiinni.

Kuivajärven mukaan yksi karkausyritys ei vie mahdollisuutta saada lomaa.

– Se on myöhemmin mahdollista, jos arvioidaan, että hän noudattaa lupaehtoja myöhemmässä vaihtoehdossa. Kun vapautuminen lähestyy, niin poistumisluvat ovat hyvin mielekäs käytäntö harjoitella siviilissä oloa ja valmistella asioitaan siviilissä.

Vangille voidaan määrätä erilaisia ehtoja, jos niille nähdään tarvetta. Pöngälle oli asetettu ehdoksi, että hän majailee pääkaupunkiseudulla.

– Voidaan laittaa luvan ehdoksi, että vanki ottaa käyttöön paikannuslaitteen, jolloin vanki voidaan paikantaa, jos esimerkiksi liikkumiselle on asetettu ehtoja, Kuivajärvi kuvaili.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.