Mainos

Rikospoliisi tutkii Irak-vuotoa

Helsingin rikospoliisi tutkii ulkoministeriön irak-tietovuotojuttua virkasalaisuuden rikkomisena. Poliisia kiinnostaa oliko tapauksessa toimeksiantoa ja kuka on ollut aloitteellinen.

Virkasalaisuuden rikkomiseen syyllistyy, jos virkamies oikeudettomasti paljastaa salassapidettävän asiakirjan tai tiedon.

Kyseessä olleet ulkoministeriön tiedot oli luokiteltu salassapidettäviksi. Merkittävä kohta liittyy myös asiakirjan tai tiedon käsitteeseen. Rikokseen syyllistyvän ei siis tarvitse luovuttaa itse asiakirjaa, vaan riittää että kyse on salassapidettävästä, varsinaisesta tiedosta. Tietoja ei myöskään saa luovutettaa oikeudettomasti. Se tarkoittaa sitä, että tiedon paljastamiseen ei ole lupaa.
Rikospoliisi vaitonainen

Helsingin rikospoliisi on tutkimuksista vaitonainen, mutta myöntää että jutussa on yhä avoimia kysymyksiä.

Rikoslain 5 luvussa säädetään osallisuudesta. Yllytyksestä voidaan tuomita, jos henkilö käskee, palkkaa, kiusaa tahi muuten tahallansa taivuttaa tai viettelee toista rikokseen.

Poliisi ei kerro epäilläänkö jutussa muita henkilöitä. Rikospoliisin antaman tiedon mukaan pääministeri Anneli Jäätteenmäen asema on yhä todistaja.

Tutkimukset saataneen päätökseen loppukesästä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 17.06.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.