Mainos

Rikospoliisi: Nettipedofiilit ovat ajan ilmiö

Kymmenien tyttöjen hyväksykäyttöä internetissä tutkivan rikoskomisario Jari Kinnusen mukaan nettipedofiilit ovat ajan ilmiö.

Hän toivookin vanhempien kiinnittävän enemmän huomiota lastensa liikkumiseen virtuaaliympäristössä, sillä ilman valvontaa ja sääntöjä netissä seikkailevat lapset ja nuoret altistuvat poliisin mukaan helposti rikosten uhreiksi.

- Yhteiskunta muuttuu ja tekotavat muuttuu ja se kuuluu tällaiseen nykyajan uuteen rikollisuuteen tämä lasten törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö. Siihen täytyisi vain yhteiskunnan pystyä vastaamaan. Seuraamusten pitäisi olla sen mukaisia eikä mitään leikkirangaistuksia, Nokian poliisin rikoskomisario Jari Kinnunen toteaa.

Helsingissä paljastettiin hiljattain kolmen keski-ikäisen miehen netissä toiminut pedofiilirinki. Pirkanmaalla poliisi on puolestaan tutkinut viime kesästä saakka 40-vuotiaan pedofiilin toimintaa internetin keskustelupalstoilla. Pirkanmaalla kiinni jääneen pedofiilin uhrit olivat 12-16 -vuotiaita tyttöjä. Poliisi löysi 40-vuotiaan miehen tietokoneelta lähes parinkymmenen tytön itsestään lähettämiä paljastavia poseerauskuvia.

Kinnusen mukaan kontakti netissä syntyy varsin nopeasti.

- Netissä luodaan kontakti, joka sitten varsin nopeasti kehittyy tämmöiseen seksuaaliseen suuntaan. Tekijä koukuttaa uhrinsa yhä syvemmälle ja syvemmälle ja saa useissa tapauksissa päämääränsä toteutettua, elikkä päästään sitten käyttämään kameraa, webbikameraa, puhelinta ja vaihtamaan kuvia.

Uhrit löytyivät netin yleisimmiltä keskustelupalstoilta, kuten muun muassa Habbo Hotellista ja IRC-galleriasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.