Mainos

Rikospaikka: Brittipoliisi etsi Suomessa jalkapallovalmentaja Michael "Kit" Carsonin epäillyn hyväksikäytön uhreja

Illan Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan brittipoliisin tutkijat kävivät viime kesänä Suomessa liittyen jalkapallovalmentaja Michael Sean "Kit" Carsoniin, 74, ja epäiltyyn laajaan hyväksikäyttöskandaaliin. Poliisi kuuli useita Carsonin epäiltyjä uhreja. Oikeusapua asiassa antoi Suomen keskusrikospoliisi.

Mahdollisia asianomistajia kuultiin elokuun aikana ainakin Turussa, Raumalla ja Uudessakaupungissa. He olivat epäiltynä tekoaikana vuosina 2012-2013 iältään 14-16 -vuotiaita suomalaispoikia.

Carson piti 2010-luvun taitteessa jalkapallokoulua muun muassa Raumalla. Hän myös toi Suomeen englantilaisia pelaajia ja järjesti suomalaisia junioripelaajia näytille Englantiin.

Juttu jatkuu videon jälkeen

0:37

Videolla Rikospaikan toinen aihe: Raimo Anderssonin vaimo näytti MTV:lle surmataloa – "Tänne Raimo tapettiin"

Irlantilaisen pitkän linjan jalkapallovaikuttajan ja juniorivalmentajan "Kit" Carsonin epäillään olevan osa suurta lasten ja nuorten hyväksikäyttövyyhtiä. Siihen epäillään liittyvän useita brittiläisiä jalkapalloihmisiä.

Englannin juniorijalkapalloa ravisteleva skandaali alkoi purkautua vuonna 2016, kun useat entiset ammattijalkapalloilijat tulivat julkisuuteen ja kertoivat juniorivuosina koetusta seksuaalisesta hyväksikäytöstä brittiseuroissa.

Carson oli runsas vuosi sitten pidätettynä Englannissa. Häntä vastaan on määrä alkaa siellä oikeuskäsittely toukokuun 15.päivä. Asianomistajia on yksitoista. Brittipoliisista vahvistetaan MTV:lle, että yksi tähän oikeuskäsittelyyn liittyvistä Carsonin uhreista on suomalainen.

Suomessa elokuussa kuultujen mahdollisten asianomistajien tapauksista ei ole nostettu syytteitä.

Brittipoliisi haluaa medianäkyvyydellä nyt varmistaa, ettei Carsonin jäljiltä ole jäänyt Suomeen lisää epäiltyjä uhreja. Jos joku kokee joutuneensa uhriksi, yhteyttä voi ottaa paikallispoliisiin.

Carson on Englannissa kiistänyt syytteet.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.35.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.