Mainos

Rikosoikeuden professori: Näin voi käydä, kun menee liian lujaa

Rikosoikeuden professorin Kimmo Nuotion mukaan tämänpäiväiset Nova-tuomiot ovat varoittava esimerkki poliitikon vauhtisokeudesta.

-Tässä voi olla sellainen tilanne, että poliitikolla on mennyt niin lujaa, että hän ei ole ymmärtänyt sitä, että hänen toimintaansa arvioidaan tässä roolissa samalla tavalla kuin virkamiesten toimintaa. Siihen nähden on hurjaa, miten paljon Ilkka Kanerva on ottanut vastaan erilaisia etuja, Nuotio sanoi tänään MTV3:n Kymmenen Uutisissa.

Nuotio arvioi, että poliitikot tulevat Nova-tuomioiden myötä aiempaa tietoisemmiksi siitä, miten eri rooleissa voidaan toimia.

-Uskon, että jo pelkästään vaalirahakeskustelu on puhdistanut ilmaa. Tämä on sitten tilinpäätös koko sotkusta, Nuotio arvioi.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tänään useita tekijöitä niin sanotussa Nova-vyyhdessä. Esimerkiksi kansanedustaja Ilkka Kanerva tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta ja törkeästä lahjuksen ottamisesta vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomiot ovat Nuotion mukaan erittäin kovia mutta talousrikosnäkökulmasta johdonmukaisia.

-Poliitikon täytyy olla hyvin varovainen toimiessaan sellaisessa luottamustehtävässä, joissa hän voi tehdä päätöksiä esimerkiksi kaava-asioissa, joita tietyt intressitahot koettavat omalta puoleltaan ajaa.

Kanerva on kertonut valittavansa päätöksestä hovioikeuteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.