Mainos

Rikosoikeuden professori: Julkkiksellakin oikeus yksityiselämään

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen pitää Pääministerin morsian -kirjan kiista-asiaa koskevaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöstä oikeansuuntaisena.

 – Onhan se siinä mielessä hyvä, että kun on tullut toisensuuntaisia ratkaisua eli semmoisia ratkaisuja missä on katsottu, että sananvapautta on loukattu, Tolvanen sanoi MTV Uutisille.

 – Kun on kyse entuudestaan julkisuudenhenkilöstä ja henkilön yksityisyydestä ja erityisesti intiimeistä asioista, niin jos henkilö ei itse niitä julkisuuteen tuo, niin minusta on ihan perusteltua, että ei niitä ole syytä muidenkaan julkisuuteen tuoda, Tolvanen sanoo.

 Tolvasen mukaan ratkaisu linjaa osaltaan sananvapautta Suomessa.

 – Tietyllä tapaa näyttää olevan kyllä vielä epäselvyyttä mikä se linja on. Sikäli on hyvä, että tulee näitä ratkaisuja EIT:stä, niin ne sitten toivottavasti saavat aikaan sen että Suomessakin tulisi nimenomaan yhtenäinen linja näihin asioihin.

 Tolvasen mukaan ratkaisun keskeisin linjaava seikka on se, mitä käytännössä yksityiselämän piiriin kuuluu.

 – Kyllä tämän ratkaisun henki on se, että julkisuuden henkilöilläkin on yksityiselämä, joka kuuluu vain hänelle. Kun siitä kirjoitellaan ja muutenkin keskustellaan, niin täytyy olla varovainen, Matti Tolvanen päättää.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.