Mainos

Rikosnäyttelijä mukaan USA:n presidenttikisaan

Kova laki -suosikkisarjan näyttelijä vahvisti presidenttiehdokkuutensa Jay Lenon suositussa talk show'ssa.

Entinen senaattori ja nykyinen näyttelijä Fred Thompson vahvisti lähtevänsä mukaan republikaanipuolueen kisaan presidenttiehdokkuudesta.

65-vuotiaan Thompsonin mukaan lähtöä ehdittiin odottaa pitkään. Joidenkin arvioiden mukaan hän viivytteli virallisen ehdokkuutensa julkistamisen kanssa liian pitkään. Thompson itse lyttäsi kritiikin Jay Lenon Talk Show'ssa. - En usko ihmisten sanovan: Tuosta kaverista tulisi erittäin hyvä presidentti, mutta hän ei tullut kisaan mukaan tarpeeksi aikaisin.

Poliittisella kartalla Thompson asemoi itsensä maalaisjärkeä käyttäväksi konservatiiviksi, joka vannoo mm. alhaisten verojen ja markkinoiden vapauden nimeen. Irakin sodan tulevaisuuden suhteen hän on presidentti Bushin linjoilla eli ei aja joukkojen nopeaa kotiuttamista.

Ensimmäiset esivaalit järjestetään muutaman kuukauden kuluttua. Varsinainen presidentinvaali käydään marraskuussa 2007 ja uusi presidentti astuu virkaansa tammikuussa 2008.

Thompson on ollut jo ennakkoon suosittu ehdokas monissa mielipidemittauksissa. Hänen edellään on ollut republikaaniehdokkaista vain Rudy Giuliani. Joissain mittauksissa Thompson on ollut jopa samoissa lukemissa kuin demokraattipuolueen johtava ehdokasHillary Clinton.

Thompson toimi Tennesseen osavaltion senaattorina vuosina 1994-2003. Oikeussalisarjan lisäksi hän on näytellyt lukuisissa elokuvissa.

(MTV3-CNN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.