Rikoskomisario Pietarsaaren paloittelusurmasta: Näin julmaa ja raakaa surmaa ei ole minun urallani eteen tullut

Pohjanmaan käräjäoikeus päätti tänään iltapäivällä vangita 1970-luvun alkupuolella syntyneen pariskunnan todennäköisin syin epäiltynä Pietarsaaressa tapahtuneesta paloittelusurmasta.

Molemmat oikeudenkäynnit käytiin suljetuin ovin, eikä istuntoja voinut seurata kuin muutaman minuutin alussa.

Surmasta epäilty nainen vaikutti istuntosalissa aralta ja hiljaiselta. Pienikokoinen nainen oli pukeutunut kuluneeseen collage-huppariin ja farkkuihin ja käpertyi tuoliin kuin väistelläkseen koko tilannetta.

Mies käyttäytyi huomattavasti itsevarmemmin. Hänellä oli yllään upouusi ulkoilutakki, jonka hupun suojista hän vastasi tuomarin kysymykseen kuuluvalla äänellä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ove Storvall huokasi raskaasti istuntosalista tullessaan.

Hän pyysi molempien oikeudenkäyntien osalta käsittelyä suljetuin ovin, koska tutkinta on vasta alkuvaiheessa. Pyyntöön suostuttiin.

–  En voi kertoa tutkinnasta tässä vaiheessa yhtään enempää, ikävä kyllä. Emme halua heikentää mitään todisteita tai todistusaineistoa. Haluamme varmistaa tutkinnan näiltä osin, sanoi Storvall.

Se, millainen tapaus hänellä nyt on käsissään, tuli kuitenkin selväksi.

– Rikos on hyvin vakava, hyvin vakava, pudisteli Storvall päätään.

Hänellä on takanaan pitkä ura, mutta ei yhtään vastaavaa tapausta.

– Kyllä eteen on tullut tapauksia, joissa ihmisiä on surmattu eri tavoin, vaikka kuinka paljon. Mutta tämmöinen tapaus, jossa on ruumista käsitelty näin julmasti ja raa’alla tavalla, ei ole ennen eteen tullut, sanoi Storvall.

Lue myös:

    Uusimmat