Mainos

Rikoskomisario avaa Joutsenon surmatutkintaa – monia vastauksia löytyi nuorten kännyköistä

4:43

Edellisestä teinitytön surmasta Etelä-Karjalassa oli ehtinyt kulua 15 vuotta, kun Kaakkois-Suomen poliisi sai jälleen järkyttävän hälytyksen.

Kun vuonna 2000 poliisi kiisi 14-vuotiaana kuolleen Eveliina Lappalaisen surmapaikalle, tällä kertaa poliisit soitettiin Imatran naapuriin, Lappeenrannan Joutsenoon. 16-vuotiaan tytön ruumis oli piilotettu Rientolan nuorisotalon pihapiirissä sijaitsevaan maakellariin.

Eveliinan tapauksessa surmaajaa etsittiin epätoivoisesti kuukausien ajan, 16-vuotiaan joutsenolaistytön murhaajaksi epäilty löytyi saman tien.

– Tutkinta oli tavallaan aika suoraviivainen ja selkeä. Siihen vaikutti tietysti se, että saimme heti epäillyn kiinni ja pääsimme myös tänne tapahtumapaikalle hyvin nopeasti, kertaa jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Korpisammal tutkinnan kulkua.

Omat mutkansa tutkintaan toi kuitenkin se, että rikos tapahtui nuorten piirissä. Alaikäisten kuulustelemiseen tarvittiin erikoisosaamista ja ylimääräistä henkilökuntaa.

– Tavallaan tutkintaa sitten helpotti se, että nuoret käyttävät paljon teknisiä laitteita viestintävälineinä. Niitä me tietysti saimme haltuumme ja käytimme hyväksemme tutkinnassa, Korpisammal sanoo.

Nuorten matkapuhelinten ja tietokoneiden perkaaminen vei poliisilta aikaa, mutta siitä oli tutkinnanjohtajan mukaan erittäin paljon hyötyä.

– Saimme nopeasti yleiskuvan siitä, mitä on tapahtunut ennen tekoa ja siitä, miten asiaa on puitu teon jälkeen, Korpisammal kertoo.

Alaikäisiin kohdistuvat henkirikokset ovat poliisien uralla onneksi harvinaisia ja monesti ainutkertaisiakin. Miten tutkinnasta selviää siis henkisesti?

– Varmaan sitä arkityötä tekemällä, eli uusia, tavallisia juttuja tulee kuitenkin koko ajan. Pitää tehdä vaan työtä ja nauttia siitä, Korpisammal sanoo.

Oheisella videolla tutkinnanjohtaja Petri Korpisammal kertoo myös siitä, millä tasolla poliisi sai selvitettyä teolle motiivia sekä siitä, vaikuttiko rikoksen tiimoilta käynnistynyt huhumylly poliisin toimintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.