Mainos

Rikoskirjailija Ellroy: Obama tai talouskriisi eivät kiinnosta

Kovaksikeitetyn rikoskirjallisuuden mestari James Ellroy saapui tänään kirjakiertueellaan Helsinkiin. Ellroyn uusin dekkari Levoton veri päättää hänen Amerikan alamaailma -trilogiansa.

Ellroyn tuotannossa liikutaan 1940-luvulta 1970-luvulle. Tapahtumien taustalla on Yhdysvaltain muunneltu poliittinen todellisuus. Maansa lähihistoriasta hän ei aio koskaan kirjoittaa.

- Minulla ei ole minkäänlaista kiinnostusta Obamaan, Bushiin, Irakin sotaan eikä vallitsevaan talouskriisiin. Olen eristänyt itseni maailmasta. Tietokoneista en ymmärrä mitään, enkä ole koskaan käynyt internetissä. Minulla ei ole kännykkää, en käy elokuvissa, en katso televisiota enkä lue sanomalehtiä. Vietän eristäytynyttä elämää, jotta voisin paremmin elää siinä ajassa, josta kirjoitan. Tuo aika on vuodesta 1968 vuoteen 1972.

Ellroyn dekkareiden miehet vääntävät rasistisia vitsejä ja unelmoivat naisista. Mistä James Ellroy itse haaveilee?

- Olen löytänyt naisen, jonka kanssa aion viettää loppuelämäni. Se unelma on siis kunnossa. Suomessa ilmestyy syksyllä muistelmateokseni naisista. Sitten aion kirjoittaa mahtavan kvartetin. Sen jälkeen katson, kuinka paljon minulla on vielä aikaa jäljellä, ja kirjoitan lisää muutamia suurenmoisia kirjoja.

Ei mikään pieni unelma.

- Se on valtava.

Salaliittokuvioita, väkivaltaa, mustaa huumoria ja synkkiä maailmankuvia tarjoava Ellroy on tämän hetken myydyimpiä rikoskirjailijoita.

Katso Minna Karilan juttu (Kymmenen uutiset 7.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.