Mainos

Rikosilmoituksia tehty ahkerasti Internetin kautta

Poliisin maaliskuun alussa avaama nettipalvelu on poikinut jo yli 2600 sähköistä rikosilmoitusta. Sisäministeriön poliisitarkastaja Seppo Aunola pitää määrää vajaassa kahdessa kuukaudessa tehdyksi suurena.

-Kansa on löytänyt yllättävän hyvin uuden palvelun, arvioi Aunola.

Ensimmäisenä kuukautena rikosilmoituksia tehtiin Internetin kautta 1200. Toisen käyttökuukauden aikana määrä on yhä lisääntynyt. Toistaiseksi Internetissä voi ilmoittaa vain omaisuusrikoksista ja vahingonteoista.

-Enimmäkseen rikosilmoitukset on täytetty riittävän huolellisesti. Joitakin rikosilmoituksia on kuitenkin jouduttu täydentämään jälkikäteen. Vain pieni vähemmistö on ollut sellaisia, joista ei ole saatu mitään tolkkua, kertoo Aunola.

Lomake täytettävä huolellisesti


Aunola korostaa rikosilmoituksen huolellisen täyttämisen tärkeyttä. Muutaman kerran rikosilmoitus on tehty myös sellaisista rikoksista, joista olisi pitänyt soittaa heti poliisille.

-Esimerkiksi pahoinpitelyjä ei voi ilmoittaa Internetin kautta, vaan niistä pitää ilmoittaa poliisille henkilökohtaisesti. Tuoreista murroista pitää myös soittaa poliisille, jotta rikospaikkatutkinta voidaan tehdä, Aunola muistuttaa.

Aunola arvioi Internetissä tehtyjen rikosilmoitusten kasvattavan tänä vuonna poliisin tietoon tulevien massarikosten määrää. Esimerkiksi omaisuusrikokset ovat tyypillisiä massarikoksia. Internetissä on tehty runsaasti ilmoituksia vanhoista omaisuusrikoksista.

Sähköisen rikosilmoituksen voit tehdä varastetusta omaisuudesta kuten polkupyörästä tai matkapuhelimesta. Ilmoittaa voi myös vahingonteosta, anastetusta tai kadonneesta ampuma-aseesta tai varastetusta tai kadonneesta poliisiviranomaisen myöntämästä asiakirjasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.