Mainos

Rikosepäily: Syyriaan yritettiin viedä panssarivaunujen varaosia

Tulli epäilee, että Suomen kautta yritettiin toimittaa panssarivaunujen varaosia sisällissodan runtelemaan Syyriaan.

Tulli on aloittanut tapauksesta esitutkinnan ja on tähän mennessä kuulustellut neljää epäiltyä. Heistä kolme on Finnlines-varustamon Finnsun-aluksen kapteeneja. Lisäksi epäillään yhtä perämies.

Finnsun-aluksesta purettiin tullin mukaan tammikuun alkupuolella kontti Vuosaaren satamassa. Kontti oli matkalla Syyriaan, ja Helsingin tulli teki kontin sisältöön kohdistuneen tarkastuksen. Tarkastuksessa paljastui, että kontissa olleet tavarat olivat panssarivaunujen varaosia.

Tullin saamien alustavien tietojen mukaan kyseessä on Venäjältä Syyriaan suuntautuva kaupallinen kuljetus. Puolustusministeriöstä saatujen tietojen mukaan tavaraerän kauttakuljetukselle ei ollut haettu tai myönnetty lupaa Suomessa.

Tullin mukaan kontissa olleiden panssarivaunujen varaosien toimittaminen siirto ja vienti Suomen alueelta Syyriaan on Euroopan unionin neuvoston päätöksen nojalla kiellettyä.

Finnlines kertoo, että se otti Suomen Tulliin yhteyttä heti, kun kontin sisältö paljastui heille rutiinitarkastuksen yhteydessä.

"Ei loogista"

Venäjän valtion asevientiyhtiön Rosoboronexportin edustaja Vyacheslav Davidenko sanoi uutistoimisto Reutersille, että hänellä ei ollut mitään tietoa siitä, että hänen yhtiönsä olisi toimittanut Syyriaan panssarivaunujen varaosia.

– Varaosien lähettäminen Suomen kautta ei ole loogista. Sitä paitsi on vaikea sanoa välittömästi, millaisia varaosia ne ovat. Ne saattavat näyttää panssarivaunujen varaosilta mutta olla todellisuudessa tarkoitettu eri järjestelmään, Davidenko sanoi.

(MTV3 – STT- Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.