Mainos

Rikosepäily sulkee helsinkiläispäiväkoteja - kaupunki pähkäilee sadan lapsen sijoittamista

Helsingin sosiaalivirasto etsii nyt sadalle päiväkotilapselle uusia hoitopaikkoja, kun kaksi päiväkotia suljetaan maanantaina rikosepäilyjen vuoksi.

Kaupunki kertoo epäilyjen kohdistuvan kahden vuosaarelaispäiväkodin omistajatahoon, mutta ei kerro tarkemmin rikosepäilyjen laadusta. Helsingin Sanomien mukaan kyseessä on seksuaalirikosepäily.

Sosiaalivirasto painotti jo eilen tiedotteessaan, että kummankaan päiväkodin varsinaisessa toiminnassa ei ole havaittu moitittavaa ja henkilöstö on tehnyt työnsä hyvin.

Helsingin sosiaaliviraston päivähoidon johtaja Satu Järvenkallas oli aamulla varovainen kommentoidessaan päiväkoti Kolibrin ja Pikku-Kolibrin sulkemisen syistä.

– Salassapitomääräysten vuoksi en voi tarkemmin kommentoida rikosepäilyjä. Katsoimme kuitenkin, että kyseessä on sen verran vakavat epäilyt, että on parasta toimia.

Kysymykseen, onko varma, ettei epäilty omistaja ole ollut tekemisissä päiväkodin lasten kanssa, hän vastaa:

– Kummankaan päiväkodin varsinaisessa työssä ei ole moitittavaa, henkilöstö on tehnyt työnsä hyvin.

Päiväkodit vielä tänään auki

Päiväkoti Kolibri ja Pikku-Kolibri Vuosaaressa ovat vielä tänään normaalisti auki. Eilen vanhemmille järjestettiin tiedotustilaisuus.

– Asiallisesti ja rauhallisesti vanhemmat suhtautuivat, mutta totta kai tiettyjä kysymyksiä nousi esiin, sanoi tiedotustilaisuudessa puhunut Satu Järvenkallas.

Hän sanoo ettei tiedä kuinka kauan päiväkodit ovat suljettuina.

– En osaa sanoa kuinka kauan päiväkodit ovat suljettuina, mutta sen voin sanoa, että pystymme järjestämään kaikille lapsille hoitopaikan muista päiväkodeista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.