Mainos

Rikollisryhmien toiminta vaikeutuu – Räsänen väläyttää jengeille liivikieltoa

Hallitus tehostaa järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa.

Tavoitteena on vähentää järjestäytynyttä rikollisuutta ja heikentää sen toimintaedellytyksiä. Hallituksen strategiassa on 20 erilaista keinoa. Muun muassa nimettömänä todistamisen mahdollisuutta harkitaan ja menetettäväksi tuomitun rikoshyödyn perintää tehostetaan.

Strategian yksi keskeisimpiä tavoitteita on heikentää ja ennalta estää järjestäytyneen rikollisuuden toimintaedellytyksiä. Toimenpiteillä halutaan estää järjestäytyneen rikollisryhmien osallistuminen julkisten hankintojen tarjouskilpailuihin sekä niiden soluttautumista yhteiskunnan turvallisuuden kannalta kriittisille toimialoille.

– Me tietysti toivomme, että näemme vaikutuksia niin nopeasti kuin mahdollista. Joitakin toimenpiteitä pystytään laittamaan täytäntöön nopealla aikataululla, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson toteaa.

Esimerkiksi rikollisjärjestöille myönnettäviä rakennus- tai anniskelulupia ei myönnettäisi entiseen tapaan. Sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan rikollisryhmien määrä on viime vuosina lisääntynyt ja toiminta on yhä kansainvälisempää ja ammattimaisempaa.

– Suhtaudumme vakavasti tähän kehitykseen sisäministeriössä, Räsänen toteaa.

Räsänen väläyttää myös rikollisryhmien ulkoisten tunnusmerkkien, kuten liivien käyttökieltoa esimerkiksi tietyissä yleisötilaisuuksissa rikollisen toiminnan jatkamisen estämiseksi.

Keskusrikospoliisin mukaan Suomessa toimii tällä hetkellä noin 80 rikollisjärjestöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.