Mainos

Rikollisryhmän epäillään välittäneen romanikerjäläisiä Suomeen

Romanian poliisi on ottanut kiinni 12 ihmistä epäiltynä romanikerjäläisten välittämisestä Suomeen. Ylen uutisten mukaan poliisi pääsi rikollisten jäljille kotietsintöjen perusteella.

Rikosylikomisario Ari Karvonen keskusrikospoliisista vahvistaa, että paikalliset viranomaiset epäilevät kerjäläisten välittämisestä järjestäytynyttä rikollisryhmää.

KRP arveli jo kesällä, että kerjäläisiä ohjaillaan selkeästi ulkopuolelta. Tietoja on vaihdettu tiiviisti Romanian viranomaisten kanssa siitä lähtien.

- Nyt odottelemme, mitä esitutkinta tuo tullessaan ja minkälaisia tietoja sieltä on tulossa. Arvioimme sitten niiden tietojen perusteella, mitä toimenpiteitä se aiheuttaa Suomessa, Karvonen kertoo.

Karvonen ei osaa vielä tässä vaiheessa sanoa, onko osa romanikerjäläisistä joutunut ihmiskaupan uhreiksi. Myös epäillyn rikollisryhmän toimintaa selvitellään parhaillaan.

Yhden rikollisryhmän paljastuminen ei kitke koko romanikerjäläisongelmaa Suomessa.

- Epäilen, että työ tulee jatkumaan tulevaisuudessa. Keski-Euroopassa on paljastettu vastaavia tapahtumaketjuja, mutta koko ongelmaa se ei ole poistanut, Karvonen sanoo.

Karvonen muistuttaa, että tutkinta koskee vain osaa romanikiertolaisista. Viime kesänä heitä oli Suomessa noin parisataa.

- Ei pidä leimata kaikkia kerjäläisiä, sillä siellä on muitakin kansalaisuuksia joukossa. Ja tämäkin tutkinta koskee vain osaa romanikerjäläisistä, Karvonen sanoo.

Romanialaiset syyllistyivät Suomessa viime kesänä enenevässä määrin omaisuusrikoksiin, kuten näpistyksiin ja varkauksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.