Mainos

Rikolliset esiintyivät poliiseina – saivat huomattavaa taloudellista tuhoa aikaan

Helsingin poliisille on tullut viime aikoina useita ilmoituksia, joiden mukaan rikolliset ovat esiintyneet puheluissa poliiseina.He ovat erilaisilla tekosyillä yrittäneet saada suomalaisia ihmisiä kertomaan verkkopankkitunnuksiaan ja tilitietojaan.

Tapauksia on tullut ilmi toistaiseksi yli kymmenen kappaletta. Onnistuneilla tilisiirroilla on saatu aikaan huomattavia taloudellisia vahinkoja.

– Tutkinta on vasta alkuvaiheessa, mutta taloudelliset vahingot nousevat useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin, tutkinnanjohtaja Juha Holopainen kertoo Helsingin poliisista.

Poliisin mukaan soittajat ovat väittäneet muun muassa, että puheluun vastanneen henkilön pankkitilille on yritetty murtautua. Tällä verukkeella rikolliset ovat kalastelleet pankkitunnuksia, jotta puheluun vastanneiden henkilöiden pankkitunnuksien ympärille rakennettaisiin toimiva palomuuri.

Poliisin mukaan tällaiset väitteet ovat täysin perättömiä ja poliisi varoittaa ihmisiä antamasta pankkitunnuksiaan kenellekään ulkopuoliselle. Poliisi korostaa, ettei sillä ole tarvetta eikä oikeutta kysellä yksityisten ihmisten tilitietoja tai pankkitunnuksia.

– Mikäli vastaavanlaisia soittoja tulee jatkossa, niistä pyydetään ilmoittamaan poliisille, Holopainen ohjeistaa.

Poliisi tutkii asiaa törkenä maksuvälinepetoksena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.