Mainos

Rikollinen Mumba-verkko kaappasi 55 000 konetta

Verkossa on paljastunut jälleen uusi massiivinen hyökkäysverkko. Tietoturvayhtiö AVG kertoo Mumba nimisestä botnetista, eli netin kautta kaapattujen koneiden verkosta. Mumballa on kaapattu rikolliseen käyttöön yli 55 000 uhrin tietokoneet.

Mumban on kehittänyt netissä toimiva Avalanche Group -rikollisryhmä. Ryhmä on hionut massiivisen järjestelmän tietojenkalastelusivuineen ja haittasivuineen, jotka varastavat tietoa. Mumba käyttää maailman yleisimmän haittaohjelman, Zeuksen uusinta versiota.

Mitä pidempään verkkorikolliset pystyvät pitämään botnet-järjestelmänsä toiminnassa, sitä enemmän he tienaavat sillä rahaa. Rikolliset ovatkin käyttäneet aikaa ja voimavaroja järjestelmänsä ja etenkin käyttämiensä palvelimien suojelemiseen viranomaisilta.

AVG kertoo, että Mumba on ollut erittäin tehokas keräämään verkkokäyttäjien tietoja ja sen palvelimia myös pyrittiin suojaamaan tehokkaasti. Mumban avulla on varastettu yli 60 gigatavua ihmisten henkilökohtaisia tietoja, kuten pankkitietoja ja sähköposteja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.