Mainos

Rikoksia tehtiin viime vuonna aikaisempaa enemmän – käänne vain murhissa ja talousrikoksissa

Vuonna 2011 poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli 562 000 rikosta, mikä on viisi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Huomattavinta kasvu oli pahoinpitelyrikoksissa ja lapsiin kohdistuneissa hyväksikäyttörikoksissa.

Viime vuonna poliisi tilastoi runsaat 40 000 pahoinpitelyrikosta. Kasvua edelliseen vuoteen oli runsas viidennes.

Myös lapsiin kohdistuneissa hyväksikäyttörikoksissa oli selvää kasvua. Rikoksia kirjattiin 1682, jossa oli kasvua peräti 53 prosenttia vuotta aikaisempaan. Nousun taustalla ovat ainakin osittain vuosia sitten tapahtuneiden tekosarjojen ilmoittaminen poliisille ja sarjarikosten kirjaaminen tilastoihin nyt erillisinä rikoksina.

Roimaa kasvua kirjattiin myös raiskauksissa, joita tapahtui viime vuonna yli 200 aikaisempaa enemmän eli yhteensä 1039.

Poliisin haaviin jäi rattijuoppoja pari prosenttia edellistä vuotta enemmän eli 21 500. Myös huumausainerikoksissa kasvua edelliseen vuoteen verrattuna on kolme prosenttia. Huumausainerikoksia tehtiin 20 400. Vastaavasti törkeissä huumausainerikoksissa oli pientä laskua.

Murhia, tappoja ja surmia tehtiin tehtiin aikaisempaa vähemmän eli yhteensä 114, joka on 6 tapausta alle kymmenen vuoden keskiarvon.

Vähennystä on tapahtunut myös talousrikoksissa, jotka ovat vähentyneet pitemmällä aikavälillä. Talousrikoksia kirjattiin 2 800.

Tiedot käy ilmi tänään julkistetusta oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen vuosikatsauksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.