Mainos

Rikokset vähenivät Yhdysvalloissa

Väkivaltarikosten määrä on Yhdysvalloissa vähentynyt. Vuonna 1995 tehtiin 12,4 prosenttia vähemmän ryöstöjä, raiskauksia ja pahoinpitelyjä kuin edellisvuonna, ilmenee oikeusministeriön eilen julkistamasta selvityksestä.

Yhdysvaltain oikeusministeriön tilastojen mukaan väkivaltarikosten määrä laski tarkastelujaksolla jyrkimmin koko sinä aikana, jona väkivaltarikosten uhreja on haastateltu. Selvitys aloitettiin vuonna 1973. Selvitys ei koske murhia, mutta myös niiden määrä on liittovaltion poliisin FBI:n mukaan pienentynyt.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton tulkitsi lukuja niin, että hänen rikostenvastainen kampanjansa on tehonnut. Hän kehotti kongressia hyväksymään lain, joka sisältää myös uusia keinoja rikollisuuden torjumiseksi. Kovempien rangaistusten lisäksi laki estäisi väkivaltaisia nuoria ostamasta asetta. Nuorille tarjottaisiin tekemistä pitämällä koulut avoinna myöhään viikonloppuisin ja kesällä.

Asiantuntijoiden mukaan rikollisuus on vähentynyt mm. siksi, että suuret ikäluokat ovat ohittaneet iän, jolloin rikoksia tehdään useimmin. Muiksi syiksi he mainitsivat poliisin parantuneet toimintamenetelmät, tiukentuneet aselait ja vankimäärän kasvun.
(STT-Reuter-AFP)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.