Mainos

Rikokset vähenivät Etelä-Suomessa

Etelä-Suomen läänissä tehtiin viime vuonna noin 229 900 rikosta. Se on noin 9000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Rikosten määrä on kääntynyt laskuun Etelä-Suomen läänissä ainakin Helsingin ulkopuolella. Poliisin tilastojen mukaan etenkin ovat vähentyneet henkirikokset, mutta myös huume-, väkivalta- ja omaisuusrikosten määrä on laskenut.

Poliisin tietojärjestelmästä selviää, että Etelä-Suomen läänissä tehtiin viime vuonna noin 229 900 rikosta. Se on noin 9000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Luvut eivät sisällä Helsingin tietoja, vaan Helsingin poliisi kertoo niistä erikseen lähiaikoina.

Henkirikosten ja niiden yritysten määrä laski lähes kolmanneksen runsaaseen sataan. Kaikkiaan henkeen ja terveyteen kohdistuvat rikokset vähenivät nelisen prosenttia. Huumausainerikosten määrä väheni kahdeksan prosenttia ja omaisuusrikosten viisi.

Talousrikokset näyttävät kuitenkin olevan kasvussa. Talousrikoksista tehtyjen ilmoitusten määrä nousi viime vuonna vajaan kolmanneksen. Lisäksi liikennerikokset lisääntyivät pari prosenttia.

Etelä-Suomen poliisin lääninjohdosta kerrotaan, että poliisi myös selvitti rikoksista aiempaa suuremman osan. Omaisuusrikosten, henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten sekä huume- ja talousrikosten selvitysprosentti nousi noin 68:aan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.