Mainos

Rikkovatko kunnat lakia pihistelemällä kouluruuasta?

Osassa kunnista kouluruuan raaka-aineisiin käytetään niin vähän rahaa, että kunnat saattavat asiantuntijan mukaan rikkoa lakia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska muistuttaa Turun Sanomissa, että laki asettaa kouluruualle velvoitteen täysipainoisuudesta. Puska sanoo, että jos ravitsemusalan asiantuntijat perehtyisivät maan pienimmillä summilla toteutettuihin ruokalistoihin, he toteaisivat todennäköisesti, että kunnat rikkovat lakia.

Laki ei vaadi kouluateriaan käytettäville raaka-aineille euromääräistä minimisummaa. Ruuan laatua määrittelevät kuitenkin Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositukset. Puskan mukaan yksi mahdollisuus puuttua asiaan on tiukentaa lakia yksityiskohtaisemmilla asetuksilla.

Turun Sanomat vertaili kouluruuan raaka-aineisiin käytettyjä rahasummia sekä Lounais-Suomen kuntien että maan suurimpien kaupunkien kesken. Lounais-Suomessa halvin kouluateria maksoi noin puolet kalleimmasta. Suurten kaupunkien välillä eroa oli vähemmän. Valtakunnan pohjia pitelee Tampere 0,62 eurollaan.

Katso Julia Alajärven juttu (Huomenta Suomen uutiset 22.5.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.