Mainos

Rikkoiko Amer arvopaperimarkkinalakia?

Rahoitustarkastus on pyytänyt poliisia tutkimaan, rikkoiko Amerin johto arvopaperimarkkinalakia alkuvuonna. Helsingin poliisin tehtävä on selvittää, toimiko Amer liian hitaasti kertoessaan tuloksensa heikkenemisestä.

Toimistopäällikkö Kaj Blomsterin mukaan on mahdollista, että Amerin hallitus on laiminlyönyt lain mukaisen tiedonantovelvollisuutensa alkuvuoden tulostiedottamisessaan.

Arvopaperilain mukaan pörssiyhtiön on viivytyksettä kerrottava seikoista, joilla on vaikutusta yhtiön osakkeen arvoon. Jo aiemmin pörssi katsoi, että Amer julkisti tämän vuoden tappiollisen ennusteen liian hitaasti. Siksi Amer sai pörssiltä huomautuksen ja sadantuhannen markan kurinpitomaksun.

Pörssi tutki asiaa pörssiohjeiden noudattamisen osalta ja rahoitustarkastus arvopaperilain osalta. Pörssin kurinpitolautakunta katsoi Amerin rikkoneen pörssin ohjesäännön määräystä, jonka mukaan pörssiyhtiön on julkistettava tieto tuloksen muutoksesta viipymättä.

Lautakunnan mukaan Amer viivytteli kertoessaan tuloksensa heikentymisestä ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Kurinpitolautakunnan mukaan Amerin hallitus pystyi jo ensimmäisen vuosikolmanneksen lukujen perusteella näkemään, että koko vuoden tulos jää aiempaa heikommaksi. Raportteja käsiteltiin yhtiön hallituksessa huhtikuun lopulla.

Amerin tulosvaroitus olisi lautakunnan mukaan pitänyt julkistaa välittömästi Amerin hallituksen kokouksen jälkeen 25. huhtikuuta eikä vasta kesäkuun alussa, kun yhtiön hallitus käsitteli vuoden 1996 ensimmäisen osavuosikatsauksen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.