Mainos

Rikkihapporekka kaatui Vetelissä

Yksi ihminen sai surmansa, kun rikkihappolastissa ollut rekka ja henkilöauto ajoivat yhteen myöhään illalla Vetelissä.

Rekkaturmassa surmansa saanut mies oli henkilöauton kuljettaja. Rekkaa kuljettanut mies jäi kaatuneen autonsa alle jaloistaan puristuksiin, mutta säilyi hengissä. Pelastajat saivat hänet irti kahden kunnan raivauskaluston leikkureilla ja hydraulisilla laitteilla.

Onnettomuus tapahtui klo 20.59 tie numero 13:lla Kokkolan-Jyväskylän välillä Kemoran moottoriradan kohdalla. Perävaunullisesta rekasta pääsi valumaan rikkihappoa maahan. Valtatie 13 on saatu paikallisen poliisin mukaan raivattua Kemoran kohdalta ja liikenne toimii normaalisti.

Rekka lensi voltin

Kaustisen seutukunnan päivystävän palopäällikön Kari Paavolan mukaan rekassa oli lastina rikkihappoa 41 tonnia, kun se lähti matkaan Kokkolan lastauspaikastaan. Noin puolet aineesta pääsi valumaan onnettomuudessa maahan. Happo ei kuitenkaan aiheuttanut vaaratilannetta.

Ajoneuvot tulivat vastakkaisista suunnista, rekka Vetelistä Jyväskylään päin. Ne törmäsivät toisiinsa niin, että rekka repi henkilöauton kuljettajan puoleisen kyljen tyystin auki. Jompikumpi autoista oli lähtenyt heittelehtimään tiellä, joka oli liukas. Rekka suistui tien vasemmalle puolelle Vetelistä Jyväskylään päin katsottaessa. Se päätyi lopulta noin kymmenen metriä tieltä pois - sitä ennen se viisti noin 50 metriä ojan pohjaa pitkin ja osui tierumpuun ja heitti siitä voltin nurin.
-Raskaassa lastissa olleessa rekassa oli varmaan vähintään 80 km/t nopeutta, arveltiin pelastuslaitoksesta.

Rikkihappo imeytettiin

Rikkihappo muodostaa ilman kanssa pistävän seoksen. Se ei ole räjähtävää, mutta kylläkin syövyttävää. Syöpymiseltä vältyttiin, koska vuotanut aine oli valunut lumiseen maahan. Lumi osaltaan laimensi hapon vaikutusta.
-Maahan valunut happo imeytetään vielä kalkkiin, eikä se aiheuta minkäänlaista haittaa myöskään pohjavedelle, Paavola vakuutti. Onnettomuusrekan nostotyöt alkoivat puolenyön maissa paikalle tuodulla nosturilla. Samalla oli tarkoitus siirtää rekassa vielä olut rikkihappo säiliöihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.