Mainos

Rikkidioksidiräjähdys Valkeakoskella, vahingot yli 10 miljoonaa

Rikkihiilen talteenottolaitoksen varastosäiliön räjähdys Säterin tehtaalla Valkeakoskella aiheutti noin 10 miljoonan markan aineelliset vahingot. Räjähdys tapahtui viime yönä kello 3.40. Tehtaalla oli onnettomuushetkellä töissä noin 40 ihmistä, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Räjähdys tuhosi täysin kivisen varastorakennuksen ja rikkoi ikkunoita läheisillä asutusalueilla. Räjähdyksen aiheutti kaasuuntunut rikkihiili. Paikka, mistä rikkihiili on päässyt vuotamaan varastoon, on edelleen epäselvä. Tehtaan tuotanto joudutaan keskeyttämään näillä näkymin kahdeksi viikoksi. Keskeytyksestä koituu tehtaalle useiden miljoonien markkojen lisätappio.

Kemikaaleja ilmaan ja vesistöön

Räjähdyksessä pääsi ilmaan jonkin verran paloherkkää rikkidioksidia. Pelastuslaitoksen mukaan rikkidioksidin määrä on kuitenkin niin vähäinen, ettei siitä koidu ihmisille vahinkoa.

Räjähdystä seuranneen tulipalon yhteydessä tapahtui myös hetkellinen kemikaalivuoto tehtaan vieressä sijaitsevaan Ulvajanlahteen. Vuoto saatiin kuitenkin nopeasti tukituksi.

Onnettomuuden raivaustyöt on jo aloitettu. Päätuotteenaan tehdas valmistaa viskoosikuitua, jota käytetään muun muassa kankaissa ja kosteuspyyhkeissä.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.