Mainos

Rikas mies maailmalta haluaa käytetyn autosi - älä mene halpaan!

Mr. John Moore ja kumppanit lähestyvät sähköpostein omaisuuttaan netissä myyviä ihmisiä ahkerasti.

Viestin kirjoittaja kertoo yleensä majailevan jossain mediahuomiota saaneella kriisipesäkkeellä, olevansa rikas, mutta haluaa ostaa juuri käytetyn auton Suomesta.

Hän haluaa myös autoaan myyvän henkilötiedot ja lupaa tietysti maksaa autosta huikean hyvän summan.

– Tässäkin auttaa ihan maalaisjärki. Hemmetin rikas kaveri, mutta ei itse pysty ostamaan autoa. Kannattaa hetkeksi pysähtyä ja miettiä, että miksi hän haluaa ostaa juuri minun rottelon, sanoo rikoskomisario Jussi Hyysalo Keskusrikospoliisista.

Hänen mukaansa yksittäisiltä ihmisiltä huijataan Suomessa edelleen rahaa jopa useita kymmeniä tuhansia euroja erilaisilla huijausviesteillä ja yhteydenotoilla.

– Selkeää kuvaa rahamääristä ei ole, mutta iso määrä se on. Esimerkiksi auto- ja venepetoksissa menee per kerta helposti tuhansia euroja.

Huijattua alkaa hävettää

Hyysalo sanoo, että huijatuista rahamääristä tulee vain osa poliisin tietoon. Joskus tuntuu nololta myöntää, että tuli jymäytetyksi.

– Kun rahaa on syydetty riittävän paljon, ei enää viitsitä tulla tekemään rikosilmoitusta. Aletaan miettiä, että oliko rahan lähettämisessä järkeä.

Erityisen kalliiksi Hyysalon mukaan tulee hyväuskoisuus ulkomailla asuvan ja ennalta tuntemattoman puolison hankinnassa.

– Näissä tapauksissa, joissa yleensä nainen haluaa tulla vaimoksi Suomeen, menee helposti joitakin kymmeniä tuhansia euroja.

Hyysalo uskoo, että työttömyys on yksi syy haksahtamiseen.

– Onhan se ymmärrettävää, että kun ollaan rahantarpeessa, halutaan uskoa viesteihin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.