Mainos

Riittävätkö rahasi jouluruokaan? Nämä ruuat saat muutamalla kympillä

Lähes parikymmentätuhatta vähävaraista lapsiperhettä saa joka joulu 70 euron lahjakortin ruokakauppaan jouluruokien hankintaa varten.

70 euron lahjasumma joulupöydän kattamiseen voi olla monen mielestä vähän, mutta Marttaliiton testin mukaan summalla saa kuitenkin yllättävän paljon. Hyvä Joulumieli -keräys on Marttaliiton ja Suomen Punaisen Ristin jokavuotinen hyväntekeväisyystempaus.

Etelä-Karjalan Marttojen erikoisneuvoja Tuija Kokkonen testasi itse ruokakauppojen hintoja vertailemalla, mitä kaikkea 70 eurolla saa joulupöytään.

– 70 euroa ei ole mikään järisyttävä summa jouluruokien hankkimiseen, mutta tarkalla suunnitelmalla summalla saa kaiken tarpeellisen, jos ei osta mitään turhaa, kertoo Kokkonen.

lähde: Marttaliitto

Kokkonen kertoo, että 70 euroa riittää varsin hyvin muun muassa pienelle kinkulle, lanttu- ja porkkanalaatikoille, rosollille, joulutortuille, piparkakuille ja hedelmille.

– Tietysti mitä enemmän jaksaa tehdä itse esimerkiksi lanttulaatikon osalta, niin sitä halvempaa se on. Käyttämällä puolivalmisteita kuten lanttu- ja porkkasurvosta valmiiksi ostetun laatikon sijasta säästyy myös rahaa, Kokkonen muistuttaa.

Kokkonen myöntää, että joulupöytään saa upotettua paljonkin rahaa, jos halajaa kylmäsavulohta tai muita hintavampia ruokia. Kokkonen suosittelee kuitenkin perheitä itse miettimään, mitä juuri oma perhe mieluiten söisi.

Jokavuotinen keräys

Jouluruokalahjakorttien avulla vähävaraiset perheet säästävät omia rahojaan esimerkiksi pienen lahjan ostamiseen.

Lahjakorttien raha tulee lahjoituksina Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli –keräyksen avulla ja lahjoittajat ovat joko yksittäisiä ihmisiä tai yrityksiä.

– Paikallisjärjestöt valikoivat viranomaisten kanssa 18 000 vähävaraista perhettä, jotka saavat lahjakortin ruokakauppaan. Lahjakortilla saa ostaa ainoastaan ruokaa ja perinteisesti perheet ovat käyttäneet sen nimenomaan jouluruuan ostamiseen, kertoo Regina Laurén Punaiselta Ristiltä.

Hyvä Joulumieli -keräys on kerännyt tavallisesti 1 260 000 euron suuruisen summan, josta riittää 70 euron lahjakortti 18 000:lle perheelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.