Mainos

Riittääkö kuusi vaatetta per kuukausi?

Osa suomalaisista yrittää elää tämän kuukauden ainoastaan kuutta vaatetta käyttämällä. Kansainvälinen kampanja on levinnyt Suomeen Uusi Musta -nimisestä blogista.

Ideana on, että ihminen valitsee vaatekaapistaan kuusi vaatetta, jolla yrittää pärjätä syyskuun. Lisäksi saa käyttää asusteita kuten koruja ja huiveja sekä alusvaatteita ja urheiluvaatteita.

- Meillä on niin paljon tavaraa. Meillä on niin paljon vaatteita ja vaatteet on tosi halpoja, että tavallaan tulee sellainen ähky, kertoo Uusi Musta -blogin toimittaja Terhi Upola kampanjan ideasta.

Haasteen on ottanut vastaan ainakin parisataa suomalaista. He vaihtavat kokemuksiaan netissä.

- Just jollekin muotibloggaajille se on ollut suorastaan täysin mahdoton asia. Kun taas monet miehet on keskustelupalstoilla todennut, että täähän on ihan järjetöntä, koska mähän käytän viittä vaatetta aina, Upola kertoo havainnoistaan.

Tutkijan mukaan erilaiset niukkuuskampanjat ovat yleistymässä.

- Netin yleistymisen myötä kampanjat ovat tulleet globaaleiksi. Ideat, jotka syntyy Yhdysvalloissa tai jopa Intiassa, saavuttaa Suomen muutamassa päivässä tai ainakin viikossa, kertoo tutkimusjohtaja Päivi Timonen Kuluttajatutkimuskeskuksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.