Riitta Väisäsen kassi:

- silakkafileitä - katkarapuja - punajuuri - porkkanoita - bataatti - sulatejuustoa - parmankinkkua - parsaa - mustaherukoita - Tupla-patukka

Hans Välimäen ja Riitta Väisäsen menu:

Porkkanakeitto

2-3 raastettua porkkanaa 1 keltasipuli 1 peruna 1 valkosipulin kynsi 1-2 dl vettä 2-3 rkl voita suolaa pippuria 1 laakerinlehti 1-2 dl kermaa

Freesaa vihanneksia kevyesti kattilassa ja lisää vesi sekä mausteet. Keitä vihannekset kypsiksi ja lisää kerma sekä voi. Tarkista maku, soseuta ja tarjoile.

Riitan ooppera-silakat

4 silakkafilettä 1 kananmuna 1 dl korppujauhoja suolaa pippuria voita paistamiseen tilliä

Mausta kalafileet, pyöräytä munassa ja leivitä. Paista kalat voissa rapeiksi.

Silakkapihvit

8 silakkafilettä 1 keltasipuli hienonnettuna suolaa pippuria tilliä 4-5 rkl voita basilikaa rucolaa ruisjauhoja

Kuullota sipuli voissa pehmeäksi. Lisää yrtit, mausteet ja salaatti. Mausta silakat suolalla ja pippurilla. lisää täyte ja kokoa fileet päällekkäin sekä leivitä ruisjauhoissa ja paista voissa rapeiksi.

Bataattipyre

1 bataatti vettä suolaa pippuria voita kermaa

Valmista kuten perunapyre.

Parmankinkku-silakkarullat

4 siivua parmankinkkua 4-8 silakkafilettä sulatejuustoa (esim. Koskenlaskijaa) hieman silakkapihvien täytettä suolaa pippuria

Levitä kinkuille silakat ja täytteet. Rullaa ja sulje tikulla. Paista voissa ja tarjoile.

Haudutettu punajuuri

2-3 punajuurta 2-3 rkl etikkaa (punaviiniä) 2-3 rkl hunajaa rosmariinia 1 dl vettä suolaa pippuria 2-3 rkl voita

Leikkaa punajuuri pieniksi kuutioiksi ja lisää loput ainekset. Kypsennä kattilassa 15 min. välillä sekoittaen. Tarkista maku ja tarjoile.

Marja-aron mousse

4-5 rkl mustaherukoita 2-3 dl vatkattua kermaa 2-3 rkl sokeria

Yhdistä ja tarjoile marjakiisselin kera.

Parmankinkku-sulatejuusto-parsarullat

4 siivua kinkkua 8 säilykeparsaa sulatejuustoa basilikaa

Laita täytteet kinkun päälle ja tee rulla. Paista uunissa 200 c:ssa 8 min. Tarjoile.

Lue myös:

    Uusimmat