Riitta Suomisen kassi:

- suklaalevy - kirsikkatomaatteja - mustaleimaista juustoa - siika - maustamaton jugurtti

Aki Wahlmanin ja Riitta Suomisen menu:

Siikakeitto

1 siian ruoto 4 tomaattia 1 rkl tomaattipuretta 2 rkl konjakkia 4 dl valkoviiniä 4 dl vettä 4 valkosipulin kynttä

Freesaa voissa kaikki aineet ja lisää liemet. Keitä 10 min. Siivilöi.

Juustokuorrutettu siikafile

1 siikafile 50 g Emmethal-juustoa 2 viipaletta leipää 4 lehteä basilikaa suolaa pippuria

Mausta file suolalla ja pippurilla. Sekoita muut aineet cutterissa ja laita fileen pintaan tahnaa 3mm. Paista uunissa 200 C:ssa 5 min.

Vaahtopaistettua siikafilettä ja tomaattisalaattia

1 siikafile 50 g voita 1 tl kuminaa 2 valkosipulin kynttä 4 tomaattia 4 basilikan lehteä 2 rkl oliiviöljyä suolaa pippuria

Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon siemenet ja puolitetut valkosipulit. Paista filepala voivaahdossa kypsäksi. Leikkaa tomaatit puolikkaiksi ja lisää joukkoon basilikan lehdet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Basilika-joghurttikastike

2 dl joghurttia 10 lehteä basilikaa 1 tl sinappia 1 tl sokeria

Sekoita kaikki aineet cutterissa ja tarjoile kalan lisäkkeeksi.

Siikachevise

100 g siikakuutioita 1 rkl sitruunamehua 1 paahdettu paseerattu valkosipulin kynsi suolaa pippuria

Leikkaa siika kuutioiksi, lisää muut aineet ja anna maustua 10 min.

Suklaamousse

100 g suklaata 30 g voita 1 keltuainen 0,5 dl sokeria

Sulata kattilassa voi ja suklaa. Vaahdota keltuainen ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos vaahdotettuun massaan.

Lue myös:

    Uusimmat