Mainos

Riitely pienentää syöpäkasvaimen kokoa

Onko avioliittonne yhtä ylä- ja alamäkeä? Vaikka hermoja kiristääkin, riitelyyn taipuvaiset voivat nyt iloita ainakin siitä, että mahdollisen rintasyövän sattuessa he saattavat olla paremmassa turvassa kuin seesteiset kanssaeläjänsä.

Australialaiset Sydneyn yliopiston tutkijat havaitsivat kokeissaan, että rauhattomissa avioliitoissa elävien naisten rintasyöpä oli helpommin hoidettavissa. Lisäksi itse kasvain oli useissa tapauksissa pienempi kuin seesteisissä liitoissa elävillä!

Tutkimuksessa haastateltiin tuhatta viittäsataa syöpäpotilasta. Heitä pyydettiin kuvailemaan, miten paljon stressiä he ovat kokeneet viimeisen vuoden aikana. Stressin aiheuttajiksi luokiteltiin muun muassa asumusero, avioero tai suhteen päättyminen.

Intiimi stressi vähentää riskiä

Naisilla, jotka asuivat partnerinsa kanssa stressaavassa suhteessa, oli 36 prosenttia pienempi mahdollisuus saada yli kahden senttimetrin mittainen kasvain. Tulokset ovat hämmentäviä, sillä aiemmin on uskottu stressin hidastavan syövästä toipumista.

– Emme löytäneet todisteita siitä, että stressi lisäisi suuren syöpäkasvaimen mahdollisuutta. Intiimissä suhteessa koettu stressi tuntui vähentävän suuren syövän riskiä, tutkijat toteavat.

Yksi mahdollinen selitys tuloksille on estrogeenihormoni, jonka tuotantoa stressi vähentää. Estrogeeni lisää usasti rintasyöpäkasvaimen kasvua.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Daily Mail

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.