Riiteletkö sisaruksesi kanssa jatkuvasti? Inhoatko hänen kumppaniaan? Tässä ratkaisut ristiriitoihin!

Sisarukset ärsyttävät usein toisiaan – tahallisesti tai tahattomasti. Realsimple.com kertoo, miten yleisimmät kiistatilanteet voi ratkaista.

Sisaruksesi mielestä hän on aina oikeassa

Jos sisaruksesi tietää mielestään aina kaiken, voit ohittaa hänen määräilevän käytöksensä naurulla ja olankohautuksella. Jos hän pysyy kannastaan, kerro tunteistasi vasta, kun olet rauhoittunut. Selitä, että haluaisit pystyä luottamaan häneen samalla tavalla kuin ystäviisi, mutta sinusta tuntuu, että hän ei kohtele sinua tasaveroisena. Jos pomotteleva käytös jatkuu edelleen, tee rauha itsesi kanssa – ainakin olet kertonut, miltä sinusta tuntuu.

Sisaruksesi on aina lainaamassa sinulta rahaa

Jos sisarukseltasi tuntuvat olevan aina rahat loppu muiden kustannuksella, asiaan pitää puuttua: hänellä on luultavasti ongelma, joka kaipaa korjaamista. Ehdota, että hän hakisi talousneuvoja ammattilaiselta, tai auta itse kestävän budjetin laatimisessa. Jos päätät lainata rahaa, laadi siitä virallinen paperi, jossa lukee lainan määrä ja takaisinmaksupäivä.

Sisaruksesi ei pidä elämänkumppanistasi

Ole rehellinen: käyttäytyykö valittusi töykeästi tai välttelevästi sisarustasi kohtaan? Jos vastaus on kyllä, puhu kumppanillesi siitä. Jos marisija on kuitenkin nimenomaan sisaresi, pyydä häntä hyväksymään rakastettusi koko perheen hyvinvoinnin takia. Ole diplomaattinen viettäessänne aikaa yhdessä. Jos tapaamiset eivät siltikään onnistu, tapaa sisarustasi yksin. Hän ei ehkä ikinä opi rakastamaan seurustelukumppaniasi, mutta ei hänen tarvitsekaan – hän ei seurustele poika- tai tyttöystäväsi kanssa, vaan sinä.

Sisaruksesi inhottava kumppani raastaa hermojasi

Jos sisaruksesi on nainut mielestäsi idiootin, yritä ymmärtää, mitä hän näkee tuossa henkilössä, ja ole onnellinen hänen puolestaan. Älä latele listaa siitä kaikesta, mitä inhoat tuossa pirjossa tai pertissä, se vain loukkaa sisarustasi, ja kaikki sanomasi näyttäytyy hänen valintansa arvosteluna. Vain sillä pitäisi olla väliä, että hän rakastaa kumppaniaan, ja tuo kumppani tekee hänet onnelliseksi. Irvistä siis hiljaa itseksesi ja kestä seuraukset. Järjestä tapaamisia sisaruksesi kanssa ilman hänen kumppaniaan. Puhu suusi puhtaaksi ainoastaan, jos epäilet minkäänlaista pahoinpitelyä.

Perhetapaamisista muodostuu aina sisaruksesi oma show

Jos sisaruksesi vaatii aina olla huomion keskipisteenä ja hänen käytöksensä todella häiritsee sinua, katso, puuttuisiko joku muu perheenjäsen siihen. Jos ei, vaan he päinvastoin syytävät mielellään huomionsa sisarukseesi, kerro, miltä sinusta tuntuu. Jos sinua ei ymmärretä tai perheenjäsenesi kieltäytyvät muuttamasta tapojaan, harkitse viettäväsi vähemmän aikaa tilanteissa, jotka muuttavat olosi surkeaksi. Älä tuhlaa elämää pettymyksessä ja mielipahassa piehtarointiin: aikuisena ihmisenä löydät kyllä parrasvalosi muualta.

Sisaruksesi kommentoi ilkeästi ja haukkuen

Solvaamista ei pidä hyväksyä. Jos sisaruksesi kommentit ovat usein pahanhenkisiä, yritä selvittää, miksi niin on. Istu alas siskosi tai veljesi kanssa ja kysy, minkä takia hän käyttäytyy kyseisenlaisella tavalla sinua kohtaan – miksette voi kohdella toisianne aikuisina. Jos sisaruksesi reagoi lapsellisesti tai on jumiutunut tapoihinsa, harkitse välimatkan ottamista. Voit vältellä ilkeää sisarusta ja tavata vain perheen kokoontuessa yhteen – tee siis niin kuin tekisit missä tahansa muussakin huonossa suhteessa. Älä esitä uhria, vaan kerro suoraan tunteistasi.

Sisaruksesi on äärimmäisen kilpailuhenkinen tai mustasukkainen

Lapset kilpailevat vanhempiensa huomiosta, mutta jotkut ihmiset eivät tunnu saavan siitä ikinä tarpeekseen. Älä vastaa mitään, kun sisaruksesi alkaa kehua omia tavaroitaan, tapojaan tai lapsensa johtajuutta koulun jalkapallojoukkueessa. Ymmärrä, että hän kilpailee kanssasi edelleen, eikä ehkä muutu vuosiin, jos ikinä. Yritä vaihtaa puheenaihetta. Jos hermosi menevät, voit toki ottaa asian puheeksi – älä kuitenkaan odota muutosta yhdessä yössä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja