Mainos

Riitaisa pyyntikomissio jatkaa valaiden pyyntikieltoa

Kansainvälinen valaanpyyntikomissio IWC jatkaa kaupallisen valaanpyynnin kieltoa. Pyyntikielto ulotettiin nyt myös kaikkia alkuperäiskansoja koskevaksi.

Kansainvälinen valaanpyyntikomissio IWC on tänään päättänyt jatkaa kaupallisen valaanpyynnin kieltoa.

Japanin tekemä ehdotus kiellon kumoamisprosessin aloittamisesta sai taakseen vain 16 jäsenmaata, kun vastaan äänesti 25 maata. Kielto on ollut voimassa vuodesta 1986. Kiellon kaataminen olisi vaatinut kolmen neljäsosan enemmistön.

Komission maanantaina alkanutta kokousta ovat sävyttäneet kiihtyvät riidat valaanpyyntiä kannattavien ja vastustavien maiden välillä. Aiemmin tänään komissio päätti ensimmäistä kertaa kieltää Yhdysvaltain ja Venäjän alkuperäiskansoilta valaanpyynnin.

Pyyntikiellosta huolimatta muutamilla kansoilla on ollut oikeus tietyn kiintiön mukaiseen pyyntiin. Yllättävän päätöksen taustalla oli komission aiempi päätös kieltää neljältä Japanin kalastajakylältä 50 lahtivalaan pyynti. Suivaantunut Japani uhkasi liittolaistensa kanssa estää myös muiden alkuperäiskansojen pyyntiluvat. Yhdysvallat ja Venäjä olivat päätöksestä raivoissaan.

Komissiota jakaa myös St. Vincentin ja Grenadiinien esitys, jonka mukaan komission tulisi sallia sille neljän valaan vuosittainen pyynti nykyisen kahden sijaan. Komission kokouksen huomisesta päätöspäivästä odotetaan näin ollen kiihkeää.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.