Mainos

Riita autokaupoista johti miehen ampumiseen Vuosaaressa

Vuosaaren ampumatapauksen motiivina on uhrin ja rikoksesta epäiltyjen välinen riita. Tutkinnanjohtaja Jukka Larkion mukaan riita johtui epäselvistä autokaupoista.

Vuonna 1987 syntynyttä virolaismiestä ammuttiin pysähtyneestä autosta Itä-Helsingin Vuosaaressa 9. heinäkuuta. Ampumisen jälkeen mies jätettiin makaamaan kadulle.

– Itse teko on tapahtunut ilmeisesti spontaanisesti kyseisenä päivänä, mutta aseet olivat hankittu jo paria päivää ennen tekoa, Larkio kertoo MTV3 Uutisille.

Aseet, kivääri ja revolveri, oli anastettu Puistolassa 3-5. heinäkuuta tehdyssä asuntomurrossa. Larkion mukaan tapon yrityksestä epäilty virolainen 28-vuotias mies oli mennyt tapahtumapaikalle Vuosaareen Mercedes-Benz henkilöautolla yhdessä virolaisen 24-vuotiaan kanssaepäillyn kanssa.

Tapahtumapaikalle oli sovittu tapaaminen kahden muun virolaismiehen kanssa, koska heillä oli riitaa keskenään.

– Tapaamisen aikana Mercedes-Benzin etupenkillä istunut 28-vuotias virolaismies mies ampui sylissään olleella viritetyllä kiväärillä apukuljettajan ikkunan luokse tullutta virolaismiestä kiväärillä oven läpi nivusiin. Ampumisen jälkeen autolla tulleet miehet pakenivat paikalta. Uhri sai hengenvaarallisen vamman, mutta hän on toipunut ja päässyt sairaalasta, Larkio toteaa.

Paikalle saapununeen virolaisuhrin kaveri ei loukkaantunut välikohtauksessa. Tapon yrityksestä epäilty mieskaksikko on myöntänyt ampumatapauksen, mutta ei tapon yritystä.

Taustalla muutakin rikollisuutta

Ampumatapaukseen liittyy runsaasti myös muuta rikollisuutta, kuten huumausainerikollisuutta. Esitutkinnan aikana on takavarikoitu 3 kiloa Cannabis Sativa kasvin kukintoa.

Rikosnimikkeet ovat tarkentuneet tutkinnassa tapon yritykseksi, törkeäksi huumausainerikokseksi, törkeäksi varkaudeksi, kätkemisrikokseksi, ampuma-aserikokseksi, väärennökseksi ja perättömäksi lausunnaksi.

Yhteensä neljä ulkomaalaistamiestä on yhä vangittuna. Kaiken kaikkiaan tapauksessa on ollut vangittuna yhteensä kymmenen henkilöä, joista kaksi on naisia.

Osa rikoksista epäillyistä henkilöistä on poliisille tuttuja. Poliisi järjesti myös viime tiistaina rekonstruktion ampumatapauksesta, mikä selvitti poliisille tapahtumien kulkua.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 27. syyskuuta. Vuosaaren ampumatapaus siirtyy Larkion mukaan syyttäjälle ensi viikon lopussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.