Mainos

Riistapäällikkö ei kannata "karhukommandoja"

Uudenmaan riistapäällikkö Reijo Orava ei kannata luonnonsuojelijoiden esittämää ajatusta karkottaa häirikkökarhuja riistanhoitopiireihin perustettavilla erityisyksiköillä. Riistapäällikkö Orava korostaa, että häirikkökarhujen synty pitäisi estää tavanomaisen suomalaisen metsästyksen keinoin.

-Tarvitaan edelleen tavanomaista suomalaista metsästystä, jolloin ensinnäkin kannan tasoa säädellään ja pidetään huolta, että se pysyy sopivana eikä liikaa runsastu liikaa. Alueellisia tihentymiä ei myöskään saisi päästä syntymään, arvioi riistapäällikkö Reijo Orava.

Toinen asia, mikä on häirikkökarhujen synnyn kannalta tärkein asia on se, että metsästys "arkiinnuttaa" eläimet. Silloin niiden suhtautuminen ihmiseen säilyy luontaisen arkana. Orava mainitsee, että tällaiset häiriköiksi kutsutut, kesyt karhut joutuvat yleensä ensimmäiseksi saaliiksi ja poistuvat todennäköisesti metsästyksen kautta.

Jos kuitenkin häirikköyksilöitä, kaatopaikkakarhuja tavattaisiin, tulisi ne Oravan mukaan lopettaa, kuten nytkin poliisivaltuuksin, poliisioperaatioin käyttäen hyväksi paikallisia osaavia metsästäjiä.

Riistapäällikkö Orava haluasi ottaa vakavasti harkintaan myös karhuturismin ja valokuvauksen haaskoilta. -Se kesyynnyttää karhut ja totuttaa ne ihmisen hajuun niin, etteivät karhut lähde edes karkuun, kun ihmiset tulevat haaskojen luokse pystytetyistä piiloista pois. Kun karhujen pakoetäisyys lyhenee, voi tulla ongelmia, selvittää Uudenmaan riistapäällikkö Reijo Orava.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.