Mainos

Mies kuoli Jämijärvellä – riippuliidin syöksyi alas 50 metristä

Riippuliitäjä on kuollut onnettomuudessa Jämijärvellä Satakunnassa, tiedottaa poliisi. Onnettomuus sattui lentokentällä kello kolmen jälkeen iltapäivällä.  

Onnettomuus sattui Jämin lentokentällä, kun yli 50 metrin korkeuteen mönkijällä hinattu liidin syöksyi jostakin syystä maahan, poliisi kertoo. Onnettomuudessa kuoli vuonna 1949 syntynyt parkanolainen mies.  

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä ja tiedottaa lisää aikaisintaan maanantaina.  

Eilen Joutsassa Keski-Suomessa sattui onnettomuus, jossa moottoroidulla varjoliitimellä lentänyt mies loukkaantui vakavasti.  

"Ei kannata verrata keskenään"

Liidintoimikunnan puheenjohtajan Taavi Siitosen mukaan onnettomuuksia ei kannata verrata keskenään.  

– Kyse on kahdesta täysin erilaisesta laitteesta. Vähän niin kuin moottoripyörässä ja polkupyörässä on kummassakin sana pyörä, mutta ne ovat ihan erilaiset laitteet. Eli sillä tavalla ei pidä niputtaa.  

Siitosen mukaan vakavat onnettomuudet molemmissa lajeissa ovat melko harvinaisia. Hän muistaa viiden vuoden takaa yhden riippuliidinonnettomuuden, jossa kuoli ihminen. Pienemmät loukkaantumiset, kuten nilkannyrjähdykset, ovat Siitosen mukaan tavallisempia.  

Lajien tarkkoja harrastajamääriä Siitonen ei tiedä, mutta arvioi, että kummallakin lajilla on tuhatkunta harrastajaa. Riippuliitäminen on hänen mukaansa vähenemässä, kun taas varjoliitämisen suosio on kasvanut. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.