Mainos

Riihimäen vanginvartijat kummastelevat kollegansa pidätystä: "Ajojahti"

Julkisuuteen kerrottiin tänään, että Riihimäen vankilan vanginvartijaa epäillään Vati-vankitietojärjestelmän väärinkäytöstä. Taustalla muhii kuitenkin iso riita.

Vankilavirkailijain Liiton Riihimäen vankilan osaston puheenjohtajan Janne Tikan mukaan pidätetty vanginvartija oli riidoissa vankilajohdon kanssa. Tikan mukaan pidätetty vartija joutui lopulta ajojahdin kohteeksi.

– Olen satasella tämän pidätetyn vanginvartijan puolella. Me kaikki vartijat olemme ihmeissämme. Tämä on käsittämättömän ylimitoitettua koko touhu. Väitän, että aika paljon on tekemistä työpaikkakiusaamisella.

– Henkilö, joka on pidätetty, on tehnyt ilmoituksen työpaikkakiusaamisesta eräästä vankilan johtoon kuuluvasta henkilöstä. Tässä on kunnon ajojahdin meininkiä. Jonkinlaisista henkilökemioista tässä on kyse, vanginvartija Tikka kertoo.

Hänen mukaansa vanginvartijasta saatiinkin nyt helposti tehtyä syntipukki.

– Jos kyseessä olisi ollut joku muu henkilö, olisi hän saanut ehkä korkeintaan kirjallisen huomautuksen. Mutta nyt löytyi sopiva henkilö, josta haluttiin tehdä esimerkkitapaus, kun hän on vielä sopivasti riidoissa vankilan johdon kanssa, Tikka kummastelee.

Hän kummastelee myös poliisin toimintaa, kun vanginvartija pidätettiin viime viikon tiistaina.

– Kotietsinnän suoritti 11 poliisia ja oli siellä huumekoirakin. Uskomatonta, miten tällaisesta mitättömästä asiasta saatiin niin suuri.

"Työilmapiiri on huono"

Tikka myöntää, että Riihimäen vankilan valvontaosastolla "on todella huono ilmapiiri". Osastolla työskentelee satakunta vanginvartijaa.

– Valvontaosasto ei arvosta vankilan johtoa. Tai varmasti on niitäkin, jotka arvostavat, mutta vähissä ne ovat. Meillä on ollut huono työilmapiiri jo kolmen vuoden ajan. Varmasti se johtuu osittain virkasäästöistä. Virkoja ei täytetä ja virkoja pidetään vapaana, Tikka kertoo.

Pidätettyä vartijaa epäillään virkasalaisuuden ja virkavelvollisuuden rikkomisesta sekä törkeästä tietomurrosta. Hän on pidätettynä virastaan. Tapausta tutkii Itä-Uudenmaan poliisi.

MTV3:n tietojen mukaan vartija on selannut vankitietojärjestelmässä ainakin tuhansia tietoja. Vanginvartija on lisäksi käyttänyt tietojen katseluun toisen henkilön tunnuksia. Vartija on voinut päästä käsiksi esimerkiksi vankien sijoitustietoihin, mutta ei vankien kuntoutus- tai terveystietoihin.

Poliisi selvittää asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.