Mainos

Riihimäen ammuskelu liittyi sovittuun tapaamiseen

Riihimäellä viime kuussa sattunut ampumavälikohtaus liittyi kahden jengin sovittuun tapaamiseen. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista ei halua vielä täsmentää, oliko kutsun esittänyt Hyvinkään Bandidos-moottoripyöräjengi vai riihimäkeläinen tatuointijengi.

Ihaksisen mukaan tapaamisen aiheena olivat hyvinkääläisten klubirakennukselle tehdyt vahingot. Tarkka tapaamispaikka oli sovittu vain muutamaa tuntia ennen kuin aseet puhuivat Riihimäen ABC-huoltoaseman pihalla 24. huhtikuuta.

Mika Ihaksisen mukaan osapuolet ehtivät ennen välikohtausta vain nousta autoista ulos ja vaihtaa muutaman lauseen.

Aseita ja ampujia oli useita, mutta tarkemmin ei Ihaksinen halua vielä kommentoida itse yhteenottoa.

Välikohtauksen uhri, 28-vuotias mies oli riihimäkeläisjengin johtajan "luottomies", jonka hän oli ottanut mukaan tapaamiseen. Johtaja, äskettäin vankilasta vapautunut mies, ehti itse juosta karkuun kohti huoltoasemaa. Hän selvisi luodin raapaisulla.

Muutakin väkivaltaa

Ruumiinavaus varmisti poliisin käsityksen siitä, että uhrille on tehty muutakin väkivaltaa kuin ammuttu. Mika Ihaksinen muistuttaa, että riihimäkeläismies oli hyvinkääläisten hallussa noin tunnin ennen kuin tuli heitetyksi ulos autosta Kanta-Hämeen keskussairaalan alueella Hämeenlinnassa. Hän oli kuollut jo silloin, kun pelastusmiehistö riensi paikalle.

Mika Ihaksisen mukaan edessä on pitkä tutkinta, sillä jokaisen epäillyn osuudesta tarvitaan erillinen näyttö. Esimerkiksi suuri määrä vaatteita on lähetetty laboratorion "nuuskittaviksi".

Osa vangituista on ollut esitutkinnassa hyvin vaitonaisia, kuten moottoripyöräjengiläisillä on tapana.

Tutkijoitten aikaa vievät myös vangitsemisten uusintakäsittelyt, joita epäillyt ovat vaatineet kahden viikon välein. Ne tietävät aikamoista kuljetusrumbaa, sillä vangitsemiset alkoivat eri tahtiin ja epäiltyjä säilytetään neljässä eri paikassa.

Riihimäen käräjäoikeus on jo käydyissä neljässä uusintakäsittelyssä joka kerta katsonut, että miehiä on edelleen aihetta epäillä murhasta ja murhan yrityksestä todennäköisin syin.

Tutkintavankeudessa on kaikkiaan yhdeksän miestä, minkä lisäksi joitakin henkilöitä on kuulusteltu syylliseksi epäiltynä vapaalta jalalta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.