Mainos

Riihi-säätiön ex-puheenjohtajalle vaaditaan liiketoimintakieltoa

Riihi-säätiön entistä puheenjohtajaa syytetään muun muassa 17 törkeästä kavalluksesta ja 12 törkeästä avustuspetoksesta. Kavalletun omaisuuden arvon on laskettu olevan noin 1,65 miljoonaa euroa.

Syyttäjä vaatii oululaisen Riihi-säätiön entiselle puheenjohtajalle Toivo J. Kanniselle liiketoimintakieltoa. Kanniselle aiemmin määrätty väliaikainen liiketoimintakielto kumottiin viime vuoden lopulla. Liiketoimintakielto voi olla kolmesta seitsemään vuotta.

Riihi-säätiöön liittyvän laajan kavallusjutun valmisteluistunto käytiin tänään Oulun käräjäoikeudessa. Tapauksen varsinainen oikeuskäsittely alkaa syyskuun alussa, ja se kestää vuoden loppuun asti.

Riihi-säätiön entistä puheenjohtajaa syytetään muun muassa 17 törkeästä kavalluksesta ja 12 törkeästä avustuspetoksesta. Syytettyinä avunannosta törkeään kavallukseen ovat myös Kannisen lapset ja oululainen liikemies.

Entistä puheenjohtajaa epäillään Riihi-säätiön omistamien kiinteistöosakeyhtiöiden varojen käyttämisestä omiin menoihin. Avustuspetossyytteet liittyvät Valtion asuntorahastolle annettuihin vääriin tietoihin.

Lisäksi puheenjohtajaa syytetään luottamusaseman väärinkäytöstä.

Kavalletun omaisuuden arvon on laskettu olevan noin 1,65 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.