Mainos

Riihi-säätiön entisen puheenjohtajan tuomio koveni

Korkein oikeus (KKO) on tuominnut yleishyödyllistä asuntorakennustoimintaa harjoittaneen Riihi-säätiön hallituksen entisen puheenjohtajan kahden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Tuomio tuli 12 törkeästä avustuspetoksesta sekä törkeistä kavalluksista.

Korkein oikeus kovensi hovioikeuden tuomiota. Hovioikeus tuomitsi puheenjohtajan puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen yhdestä törkeästä avustuspetoksesta ja 17 törkeästä kavalluksesta.

KKO katsoi, että puheenjohtaja oli muun muassa läpilaskutuksen avulla ohjannut perusteettomasti varoja eräille yhtiöille. Tämä oli KKO:n mukaan selvästi yleishyödyllisen vuokra-asuntotuotannon tukijärjestelmän perusperiaatteiden vastaista.

Lisäksi toimitusjohtaja oli hankkinut itselleen tai yhtiöille laitonta hyötyä runsaan 2,6 miljoonan markan eli runsaan 400 000 euron arvosta.

KKO kiinnitti rangaistusta pohtiessaan muun muassa huomiota siihen, että puheenjohtajan teot osoittivat tietoista pyrkimystä hyötyä valtion tuesta moitittavalla tavalla. KKO piti oikeudenmukaisena kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistusta, mutta rangaistusta alennettiin, koska asian esitutkinta, syyteharkinta ja oikeudenkäynti olivat kestäneet yhteensä yli kymmenen vuotta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.