Mainos

Rihtniemi: Helsingillä varaa veronalennukseen

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Suvi Rihtniemi (kok.) uskoo, että Helsingin veroäyrin alentamiselle on perusteita jo ensi vuonna. Rihtniemi pitää pääministeri Paavo Lipposen (sd.) vetoomusta kuntien suuntaan ymmärrettävänä, koska on käynyt selväksi, että valtiolla ei ole mahdollisuuksia keventää verotusta ja lisätä sitä kautta kysyntää ja tukea työllisyyttä.
-Helsingin talous talous on kohtuullisen vakaalla pohjalla, vaikka epävarmuustekijöitä on verotulojen kertymän ja valtionosuuksien osalta. Täällä asuu noin 10 prosenttia suomalaisista. Niinpä pääkaupungilla on erityinen vastuu koko kansantaloudessa, Rihtniemi painotti kannanotossaan.

Helsingin veroäyrin alentamisen edellytys on Rihtniemen mukaan se, että kaupungin taloudenpidossa jatketaan tarkan markan linjaa ja toimintojen järkiperäistämistä. Ylivarovaisuuteen ei kuitenkaan saisi hänen mielestään sortua. Helsingin tulisi mm. aloittaa ne jo päätetyt rakennusinvestoinnit, jotka eivät rasita tulevien vuosien käyttötaloutta, mahdollisimman pian.
-Helsingillä on käyttämättä lähes 1,5 miljardia markkaa siirtomäärärahoja rakennuskohteiden aloittamiseen, Rihtniemi muistutti.

Helsingin veroäyrin hinta on nykyisellään 17 penniä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.