Mainos

Rifkind: Ei yhteistä rahaa vuonna 1999

Britannian ulkoministerin Malcolm Rifkindin mukaan on epätodennäköistä, että Eurooppaan syntyy yhteinen valuutta vuonna 1999. Rifkind sanoi tänään, ettei yhteisen valuutan käyttöönotto kahden vuoden päästä ole todennäköistä yhdessäkään Euroopan maassa.

Rifkind huomautti, että eräillä Euroopan johtajilla on selvät poliittiset syyt siihen, miksi he eivät halua myöntää, että yhteiseen rahaan ei ehkä voidakaan siirtyä suunnitelmien mukaisesti vuonna 1999. Hän mainitsi nimeltä Saksan liittokanslerin Helmut Kohlin, Ranskan presidentin Jacques Chiracin ja EU:n komission puheenjohtajan Jacques Santerin.

Rifkindin mukaan yhteinen valuutta voi syntyä kahden vuoden päästä vain poliittisista syistä, mikä tarkoittaa, "ettei lähentymiskriteerejä noudateta kunnolla".
-Tältä pohjalta ei ole todennäköistä, että Britannia haluaisi mukaan, hän sanoi.

Rifkind syytti eräitä Euroopan maita tempuista, joita "voidaan ehkä parhaiten kutsua luovaksi kirjanpidoksi". Hän ei maininnut mitään maata nimeltä, mutta totesi, ettei tällä tavoin saada aikaan todellista kestävää lähentymistä, vaan ainoastaan lukuja, jotka ovat tarpeen lähentymiskriteerien täyttämiseksi.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.