Mainos

Rienauselokuva Muhammadista aiheutti Libyan verisen iskun?

Yhdysvaltain Libyan-suurlähettilään ja kolmen muun diplomaatiin kuolemaan Bengasissa johti tiettävästi Yhdysvalloissa tuotettu elokuva, jonka katsottiin loukanneen islamia ja profeetta Muhammadia.

Muslimit raivoihinsa saaneen elokuvan Innocence of Muslims (Muslimien viattomuus) takana on israelilais-amerikkalainen Sam Bacile, 52. Hänellä on yhteyksiä Koraanien polttamisaikeista tunnettuun kohupastori Terry Jonesiin. Jones onkin jo lupautunut näyttämään vajaan vartin pätkän kaksituntisesta filmistä kirkossaan Gainesvillessä Floridassa.

Elokuvassa profeetta Muhammad on muun muassa sängyssä eri naisten kanssa, puhuu lapsien tappamisesta ja homoseksualismista sekä viittaa aasiin "ensimmäisenä muslimieläimenä".

- Islam on syöpä. Eihän tämä ole uskonnollinen vaan poliittinen elokuva, perusteli Bacile Wall Street Journal -lehden haastattelussa.

Bacilen mukaan elokuva maksoi viisi miljoonaa dollaria, jotka hän keräsi sadalta juutalaisrahoittajalta. Yhtäkään rahoittajaa hän ei kuitenkaan suostunut nimeämään. Egyptissä on huhuttu, että myös Yhdysvalloissa asuvat koptikristityt osallistuivat filmin tekoon.

Nettiin jo heinäkuussa toimitettu elokuva ei herättänyt juuri mitään huomiota, ennen kuin se dubattiin viime viikolla arabiaksi. Egyptiläinen Al-Nas-kanava esitti taannoin pätkän elokuvasta televisiossa.

Kohupastori Jones nousi otsikoihin ympäri maailmaa vuonna 2010, kun hän uhosi polttavansa kasan Koraaneja syyskuun 11. päivän terrori-iskujen vuosipäivänä. Hänet painostettiin luopumaan aikeestaan.

(MTV3 - STT - AFP)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista (Seitsemän uutiset 12.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.