Mainos

Riemu repesi Helsingissä: ”26 vuoden jälkeen kotimaani hyväksyy minut tasavertaisena”

Helsingissä Kansalaistorilla ja Eduskuntatalon edustalla puhkesi päivällä täysi riemu, kun ihmiset saivat tiedon tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisestä eduskunnassa. Eduskunta äänesti avioliittolain muuttamisen puolesta 105-92. 

Jussi Saarelma saapui Kansalaistorille pienen kuohuviinipullon kanssa kesken työpäivän. Eduskunnan päätös oli hänelle tärkeä.

– Nyt viimeinkin Suomessa ollaan lähempänä tasa-arvoista yhteiskuntaa, lain edessä ihmiset ovat vihdoinkin tasa-arvoisia. Ei ole ollut mitään syytä sille, miksi tätä ei ole aikaisemmin tehty. Viimeinkin oikeus, kohtuus ja järki ja ihmisyys voittivat, iloitsi Saarelma.

Väkipaljouden keskellä päätöstä kiitteli myös vuosina 1983-1991 Setan puheenjohtajana toiminut Jorma Hentilä.

– Kun tässä on paljon puhuttu lapsista, niin monet ovat ikään kuin unohtaneet sen, että sateenkaariperheissä on jo lapsia ja tämä on heidän kannaltaan tärkeää. Se tuo juridista turvaa näille sateenkaariperheille.

Hentilä muistuttaa, että homous poistettiin Suomen rikoslaista vasta vuonna 1971.

– Kyllähän se kaari tähän päivään on melkoinen ja toki aikaakin on kulunut, mutta varsinkin viimeisen 10-15 vuoden ajan tämä muutos ilmapiirissä on ollut nopeaa, Hentilä pohtii.

Silminnähden liikuttunut Justus Kantakoski puolestaan totesi, että asia on hänelle henkilökohtaisesti tärkeä.

– Nyt voin viimeinkin 26 vuoden jälkeen todeta, että kotimaani hyväksyy minut tasavertaisena kansalaisena muiden joukossa.

Myös Ronja Nordman kertoi odottaneensa päätöstä pitkään.

– Ihan mahtavat fiilikset! Vaikka itse hetero olenkin, niin kyllä tämä on ennen kaikkea ihmisoikeuskysymys. Tosi tärkeää, että tämä meni lävitse!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.