Mainos

Riekkisen kavallusepäilyt syyteharkintaan

Kuopin yliopistossa toimineen aivotutkija Paavo Riekkisen epäiltyjen kavallusten tutkinta on valmistunut keskusrikospoliisissa, ja juttu on edennyt syyteharkintaan. Riekkistä epäillään vuosina 1993-98 tehdyistä törkeistä kavalluksista.

Kuopion yliopiston tekemän tutkimuspyynnön mukaan hän on ohjannut omille tileilleen noin 1,8 miljoonan markan arvosta ulkomaisten lääketehtaiden maksamia tutkimusvaroja. Tekojen on arveltu täyttävän myös törkeän virka-aseman väärinkäyttämisen tunnusmerkit. Riekkinen on myöntänyt teot esitutkinnassa. Jutun syyttäjänä toimii kihlakunnansyyttäjä Jarmo Toivola.

Myös Riekkisen tutkijapoikaa, Paavo Riekkinen nuorempaa, epäillään tutkimusrahojen väärinkäytöksistä. Hänen kohdaltaan esitutkinta on vielä kesken. Tutkintaa johtava rikostarkastaja Leila Melander keskusrikospoliisista arvioi, että tutkinta kestää vielä muutamia viikkoja. Riekkinen nuoremman epäillään kavaltaneen tutkimusrahoja noin kahden miljoonan markan arvosta vuosina 1993-99. Joidenkin tekojen osalta tutkitaan vaihtoehtoisesti törkeitä veropetoksia sekä petoksia, törkeitä petoksia, luottamusaseman väärinkäyttöä ja virka-aseman väärinkäyttöä. Molemmat Riekkiset ovat palauttaneet Kuopion yliopistolle esille tulleet rahasummat. He ovat myös eronneet akateemisista viroistaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.