Mainos

Riekkinen nuorempi kiistää syytteet

Tutkimusvarojen väärinkäytöksistä syytetty aivotutkija Paavo Riekkinen nuorempi väittää, että tutkimusrahojen ohjaaminen omalle tilille on yleistä tutkijoiden keskuudessa. Siksi hän ei katso syyllistyneensä rikoksiin.

Paavo Riekkinen nuorempi

Riekkinen kertoi Kuopion käräjäoikeudessa tänään, että monet lääketieteen vaikuttajat ovat toimineet samoin kuin hänkin. Riekkistä syytetään mm. tutkimussopimusrahojen ohjaamisesta itselleen ohi yliopiston kirjanpidon.
Riekkinen lisäsi istuntotauolla tietävänsä parikymmentä nimeä, jotka ovat tehneet samoin. Salissa hän kertoi saaneensa esimerkin jo isältään, professori Paavo Riekkinen vanhemmalta, joka saattoi esitellä salkkua täynnä seteleitä.

Käräjäoikeus jatkoi jutun käsittelyä kolmatta päivää. Esillä olivat 1,5 miljoonan markan tutkimussopimukset. Riekkinen kiisti ennen viime kevättä tienneensä Kuopion yliopiston ohjeistuksesta, jossa sopimusten solmiminen omiin nimiin oli kielletty. Hänestä kyseessä oli maan tapa.

Yliopiston talousjohtaja Matti Paavonsalo sanoi, että Riekkisen on täytynyt tietää ohjeet, jotka oli jaettu kaikille toimintayksiköille. Hänen mukaansa on myös itsestään selvää, että Riekkinen oli jäävi hyväksymään omia laskujaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.