Mainos

Riekkinen kieltäytyi presidenttiehdokkuudesta

Piispa Wille Riekkinen ei lähde kristillisen liiton presidenttiehdokkaaksi. Riekkinen ilmoitti kieltäytymisestään Kuopiossa tänään. Hänen mielestään piispuus ei periaatteellisesti olisi este ehdokkaaksi suostumiselle.

-Sen sijaan leimautuminen vain yhden puolueen ehdokkaaksi rajoittaisi piispan - niin kuin presidentinkin - viran hyvää hoitamista, Riekkinen sanoi.

Kristillisen liiton puheenjohtaja Bjarne Kallis tiedusteli kolmisen viikkoa sitten, olisiko Kuopion hiippakunnan piispa halukas ryhtymään puolueen presidenttiehdokkaaksi. Riekkinen lupasi harkita asiaa.

-Oma toiveeni harkinta-aikana on ollut, että syntyisi laaja kansalaiskeskustelu siitä, millaista presidenttiä Suomi uuden vuosituhannen alussa tarvitsee, hän sanoi tänään.

Riekkisen mukaan kansalaiskeskustelua on viime viikkoina käyty vaihtelevalla menestyksellä. Esille on noussut mm. kysymys siitä, voiko piispa olla ehdokkaana, vai pitäisikö hänen "pysyä lestissään".

-Samalla on luterilaisen regimenttiopin ohella viitattu siihen, ettei suomalainen piispa ole koskaan ennen suostunut presidenttiehdokkaaksi. Kovin usein ei tosin ole pyydettykään. Tämä epäämisargumentti on mielestäni aikansa elänyt, hän sanoi. Lestissäpysymisvaatimuksen sen sijaan allekirjoitan, kunhan ensin määritellään, mikä ja missä on hengellisen johtajan, kuten piispan, lestin rajat. Piispan mukaan kirkon tehtävänä on evankeliumin julistamisen lisäksi pitää kiinni profeetallisesta roolistaan kansakunnan omanatuntona ja arvopohjan tarjoajana.

-Erityisesti viimeksi mainittuun tehtävään liittyen tuolle lestille voisi löytyä oivaa käyttöä vaikka Mäntyniemessä, Riekkinen sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.