Mainos

Rice: Yhdysvallat ei lietso poliittista kriisiä Kuubassa

Yhdysvallat ei aio ulkoministerinsä mukaan tehdä mitään, mikä aiheuttaisi epävakautta Kuubassa.

Yhdysvallat on kiistänyt pyrkivänsä lietsomaan poliittista kriisiä Kuubassa maan johtajan Fidel Castron epävarman terveydentilan vuoksi.

- Me emme aio tehdä mitään, mikä aiheuttaisi kriisin tai epävakautta Kuubassa, Rice sanoi NBC-kanavan Meet the Press -ohjelmassa.

Yhdysvallat kuitenkin varoittaa, että vuosikymmeniä amerikkalaisia uhmannutta kommunistijohtajaa ei pidä korvata uudella diktaattorilla.

Rice kehotti kuubalaisia pysymään saarella poliittisen myllerryksen aikana. Samalla hän lupasi Washingtonin tukevan kuubalaisia poliittisessa siirtymävaiheessa.

Kuuban kulttuuriministeri Abel Prieto pyysi aiemmin Washingtonia kunnioittamaan Kuuban valtiollista suvereniteettia. Prieton lausunto oli vastaus Ricen aiempaan kehotukseen, jossa Kuubaa yllytetään siirtymään kommunismista demokratiaan.

Castro nousi sairasvuoteelta

Leikkauksesta toipuvan Castron kerrotaan nousseen sängystä ja pystyneen puhumaan. Castron terveydentila on herättänyt maailmalla kovasti keskustelua Kuuban tulevaisuudesta sen jälkeen kun maata 47 vuotta johtanut Castro joutui leikkaukseen viime viikolla.

Kuuban viranomaiset ovat vakuutelleet, että kommunistijohtaja toipuu kovaa kyytiä leikkauksesta ja ottaa pian takaisin vastuun Kuuban johdosta veljeltään Raulilta.

Kumpikaan Castron veljeksistä ei ole kuitenkaan esiintynyt julkisuudessa leikkauksen jälkeen.

Fidel Castron läheinen liittolainen, Venezuelan presidentti Hugo Chavez sanoi tv-ohjelmassa, että Castro on kyennyt nousemaan sängystä ja keskustelemaan.

- Tänä aamuna sain tietää, että hän voi hyvin ja puhuu - jopa enemmän kuin pitäisi, koska hän puhuu paljon, Chavez sanoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.